Vad är en Lodestone?

En naturlig magnet är en form av magnetit som visar utmärkande magnetiska egenskaper. Dessa egenskaper ledde till användningen av lodestones som en tidig form av kompass, eftersom de kan användas för att peka på vägen norrut. Som ofta händer med vetenskapliga fenomen som är svåra att förklara, lodestones förknippades tidigare med magiska eller alkemiska händelser, och många människor som praktiserade magi lodestones som används i deras arbete. Magneter och objekt med magnetiska egenskaper fortsätter att vara populärt i alternativ medicin och bruket av magi.

Magnetit är en form av järnoxid. När stenen har en speciell kristallstruktur och kemiska sammansättning, har den potential att bli magnetiserad. Om stenen är magnetiserade, kommer det att attraheras till jordens magnetiska polen, och när den är upphängd i luften, kommer det att vända sakta att peka mot polen. Det kommer också att attrahera järn, som påpekats av kineserna i det fjärde århundradet CE. Seglare används lodestones i navigeringen, kineserna verkar ha varit de första att upptäcka egenskaper magnetit i samband med navigering. , ordet i själva verket härrör från dess första nautiska användning. "Lode" ursprungligen betydde en ledare, så seglare skulle "följa stenen" till en viss destination, i betydelsen av gruvdrift, gruvarbetare också "följa" en lode eller sten eller mineraler för att utvinna materialet. Användningen av en naturlig magnet ombord gjorde förmodligen navigering mycket säkrare, och det banade väg att skapa magnetiska kompasser och andra mer sofistikerade navigering aides. Lodestones visades med viss bävan av sjömän, eftersom egenskaperna för dessa stenar var ganska mystiska.

Superstitious människor och mystiker hade också föreställningar om lodestones. Deras enastående förmåga att alltid påpekandet norr dem användbara för många människor som tror på magi, som lodestones tyder på att någon sorts övernaturlig högre effekt verkligen existerar. Många magiska ritualer kallas för användning av en naturlig magnet, och alkemister experimenterade med stenar i sin jakt på djupare mening i livet. Tidig läkare används lodestones som diagnostiska verktyg, och de trodde att stenarna skulle kunna användas för att bota vissa sjukdomstillstånd.

Begreppet "naturlig magnet" används också för att hänvisa till något eller någon med starka attraktiva egenskaper. Många poeter, till exempel använda termen förskönande, särskilt i kärlek poesi. Denna användning visar att lodestones har spelat en mycket viktig roll i mänsklighetens historia och utveckling, eftersom många människor har starka associationer till ordet "naturlig magnet. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.