Vad är en Kapybara?

En Kapybara är en stor semiakvatiska gnagare finns i familjen Hydrochoeridae . Gnagarna är hemma i tropiska Sydamerika, även om de har exporterats över hela världen för visning i djurparker och som sällskapsdjur och vilda besättningar kan hittas i vissa delar av Florida. I Sydamerika, djuren ibland som skadedjur på grund av sin benägenhet att förstöra grönsaksodlingar, och en del människor också jaga dem för mat. Enligt uppgift är det kött påminner om fläsk, med ett blekt vitt utseende när den tillagas. När tidig portugisiska upptäcktsresande först träffade Kapybara antog de djurets namn, capibara från det ursprungliga Tupi indianerna. Capibara betyder "gräs ätare", en hänvisning till djurets vegetarisk kost, som utan tvekan var en fråga av intresse när capibaras var decimerar grönsaker. När djuren klassificerades formellt som Hydrochoerus hydrochaeris , valde forskarna att namnge djur efter dess akvatiska livsmiljö val, snarare än dess dining vanor. Att en ledig observatör ser en Kapybara väldigt lik en överdimensionerad marsvin. Djuren är rödbrun med stubbar för öron och svans, och korta, trubbiga nos. De tillbringar största delen av sina liv i eller runt vatten, och är ganska atletisk simmare och dykare. En vuxen Kapybara kan stanna under vattnet så länge som fem minuter, och djuren har varit kända för att sova under vattnet, att hålla näsborrarna ovanför ytan som krokodiler. En fullvuxen Kapybara kan nå en längd på fyra ben ( drygt en meter). Det placerar Kapybara i den odiskutabla ställning som största nu levande gnagare. Muskelkraft, robust djur tenderar att leva i grupp, även om enstaka individer eller par ibland observeras i naturen. Med tanke på deras affinitet för vatten, vissa kallar capybaras "vatten Hogs. " Deras färdigheter i vattnet också capybaras svårt att jaga och fånga, eftersom de lätt fly till vattendrag när de blir hotade.

dräktighetstiden för capybaras är cirka 130 dagar, och mödrar vanligtvis hand om sina ungar i flera månader, ibland med hjälp av andra kvinnliga capybaras. De sex till åtta barn birthed av en Kapybara starta en krämig vit och mörkare i färgen som de mognar. Med tanke på att djuren är mycket populärt foder för en rad djungel djur de inte har en lång livslängd i det vilda. Captive capybaras, å andra sidan, har varit kända för att leva mer än ett decennium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.