Vad är en Ice Storm?

En Ice Storm uppstår när frysta regn eller filtar hagel en region. Inte bara vägar frysa, men även is rockar träd, buskar och kraftledningar. På grund av vikten av isen, kan en Ice Storm orsaka enorma skador på ett område, dra ned träd och kraftledningar. Några tidigare isen stormar har orsakat bönder att förlora hela grödor eller makt för att vara förlorad för många dagar.

Normalt en Ice Storm uppstår när marken temperaturen är under fryspunkten 32 F (0 C). Ovan jord, är temperaturen för frysning. Ice stormar är vanliga i områden där man inte ser mycket snö, eftersom de inte kräver samma grad av förkylning som skulle producera snö.

Men en Ice Storm påverkar även områden som inte får snö årligen. År 1998 drabbades ett Ice Storm norra New York, och delar av östra Kanada. Det var oerhört destruktiv, skadar många lönnar i Kanada som är tillförlitliga för lönn sockerindustrin. Det orsakade också strömavbrott för många människor, omkring tre miljoner. Många hade inte befogenhet återställas i upp till sex veckor. Detta Ice Storm och andra är mer utmanande än snöstormar, eftersom de kan förstöra så mycket med en relativt liten mängd is. Allmänhet att definieras som en Ice Storm, måste en fjärdedel av en tum av isen (. 635 cm) ingår. En halv centimeter snö, däremot, tenderar att vara mycket lättare att hantera, även i regioner där snö är ovanligt.

Vägar bli livsfarliga att köra på eftersom de är frysta. Människor förlorar makt, grödor och träd kan dras ner. Människor kan och har dött till följd av begränsad tillgång till körning och därmed till medicinsk utrustning, eller för att de inte kan ha otillräcklig värme-system i sina hem eller generatorer nödsituation.

från 1998 Ice Storm i New York och Kanada orsakade omkring 3 miljoner amerikanska dollar (USD) till ett värde av skador. Förlust av arbetsdagar och stannat företag kan vara oberäkneliga. Andra stormar har resulterat i ännu större ekonomisk skada. Presidenten i USA deklarerade delarna av Kansas ett katastrofområde efter att det blev påkörd av en Ice Storm 2005. Minst 39 miljoner dollar av uppskattade skadan inträffade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.