Vad är en Echidna?

Echidna är den enda kända äggläggning däggdjur förutom näbbdjuret, som det är något samband. De är båda från ordern MONOTREMATA, men de är mycket olika typ och beteende. Det finns fyra arter av Echidna, alla bosatta i Australien och Nya Guinea. Tre vistas ensam på Nya Guinea och tillhör Zaglossus släkten. Dessa är Västra långnosad, Sir David's långnosad och östra långnosad. Fjärde art tillhör tachyglossus släktet och är Kortnäbbat Echidna, som är bosatt i hela Australien och på Nya Guinea.

Alla arter av myrpiggsvinet ser ut som en korsning mellan en igelkott och en myrslok och är ofta kallad taggig anteaters. Den Kortnäbbat är den minsta av de fyra arter, men anpassar sig väl till ett antal olika miljöer. Det kan hittas på snötäckta berg, eller genom de torra områdena i vildmarken.

storlek varierar mellan individer och arter, men en manlig myrpiggsvinet kommer att ha en genomsnittlig vikt på cirka 13 pounds (5,89 kg), och honan kommer att väga cirka 10 pounds (4. 53 kg). I längden är det myrpiggsvinet mellan 1 till 1,5 meter (30,48-45. 72cm). Livslängd är ovanligt lång, och kan vara så lång som 50 år i fångenskap, eller cirka 40 år i naturen. Den myrpiggsvinet är mycket ovanlig i sin barnuppfostran tekniker. Modern har en påse, där hon kommer att hålla henne nyligen som ägg. Hon kommer sedan att hålla Hatchling i påsen tills den börjar utveckla skarp taggig hår. Den Echidna har inte spenar, utan utsöndrar mjölk från bröstkörtlarna, att barnet helt enkelt slicka bort moderns mage. Barnet Echidna, en så kallad Puggle, kommer att fortsätta denna ovanliga vård tills det är ca ett år. Den mogna Echidna lever på en diet av små buggar, främst myror, termiter och maskar. Det är en exceptionell digger med starka framtassarna. Ändå är det ofta byten för dingoes och stora örnar. Dess enda försvar är att krypa ihop till en boll eller försöka att gå under jorden, eftersom den inte har några tänder för att försvara sig. The Echidna har en uttalad luktsinne och oftast ett stort geografisk område . Echidnas tenderar att göra sina hem i loggar och under tjocka buskar. De tenderar också att vara ensam i naturen, men använder näsan för att hitta kompisar under parningstiden, som vanligtvis börjar i juli och avslutas i augusti.

Are Scientists särskilt entusiastiska över Sir David's långnosad Echidna, som det var tänkt att ha utrotats några år tidigare. Men det har varit nya visningar av djuret. Ansträngningar som nu lutar åt att vara säker på detta, och andra echidnas har tillräcklig livsmiljö för att överleva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.