Vad är en Crane Fly?

HARKRANK är ganska möjligen en av de mest missförstådda av insekten rike. Även känd som Daddy Long Legs i England och mygga hökar eller mygga eaters i USA, kran flugor är inte spindlar, myggor eller äter myggor . Det vetenskapliga namnet på HARKRANK är Tipula , och den tillhör den ordning Diptera . Det finns många olika arter av kran fly, men de är svåra att urskilja. är Kranen flyga karaktäriseras av sina sex extremt långa, smala ben, som ser ut som benen på en Pappa Långben spindel. Benen kan vara nästan dubbelt så lång i kroppen och är mycket bräcklig. Även den mest skonsam hantering kan leda till en förstärkning med ett ben. Detta är en positiv egenskap, som trana flyger ofta faller offer för många djur. Sina långa ben, vingar och språkrör leda många kausala observatörer att tro att de är jätte myggor.

Kranen flyga är gulbrun till gråbrun, växer upp till två och en halv inches (6,35 cm) och har en ungefärlig tre tum (7,62 cm) vingspann. Dess ganska tungrott organ och ben gör det till en långsam rörelse fluga. Även kran flugor kan vara en olägenhet i ett hem, de är ofarliga.

Crane flyger tenderar att leva i skogsområden och öppna fält, men de kan bo nästan var som helst, inklusive snöiga nordliga nejder och landar öken. För att deras ägg som kläcks och larverna att växa till vuxna, måste de antingen vatten eller fuktig, ruttnande material på sig att lägga sina ägg, beroende på art. Harkrankar larver och puppor kan hittas i fuktiga sod eller kompost pålar, eller under multnande löv på stranden av floder, bäckar, dammar eller sjöar.

Harkrankar larver och puppor lever på multnande material, gräs och rötter för många växter. Detta gör dem till en positiv insekt, eftersom de hjälpa till med cykeln för nedbrytning. När de dyker upp i slutet av vintern eller tidigt på våren som vuxna, efter lagring under vintern, är deras främsta syfte att para sig och lägga ägg.

Crane flyger bara överleva ett par dagar efter det som framkom i vatten eller fuktig plantskola. Adult trana flyger äter inte så långt som forskare är medvetna. Detta skingrar myten om att de biter eller äter myggor.

som larver, flugor kran falla offer för fisk samt fåglar och små däggdjur. Adult trana flugor är också en njutning för fåglar och däggdjur. För det mesta, insekterna är helt positiva. Ibland kan dock en överbefolkning av larver i en gräsmatta eller ny sod orsaka skador på gräset och rotsystemet av övergödning. Medan fågeln befolkningen i området kan älska smörgåsbord av fett, saftigt larver, din exterminator eller rätt vård specialist kan ha några råd om hur du håller kran fluglarver under kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.