Vad är en Clydesdale?

En Clydesdale är en typ av förslag till häst, vilket innebär att det har fötts vara en arbetande djur, dra tunga kärror eller drays fyllda med olika varor. Dessa hästar är kända i USA i deras roll som maskotar för ölet Budweiser, och de också njuta av en ikonstatus i Australien och Storbritannien. Tråkigt nog, trots sin berömmelse, är Clydesdale rasen anses vara "at risk", vilket innebär att en noggrann bevarande att bevara rasen krävs. Märkligt nog är Anheuser-Busch, tillverkaren av Budweiser, gör faktiskt en hel del för att bevara rasen, som äger och raser Clydesdale på många gårdar över hela USA.

utvecklades Denna hästras i Clyde Valley i Skottland, och det är nära knuten till Shirehäst, ett annat förslag till hästras. Clydesdales har flera anpassningar som gör dem väl lämpade för ett liv i det kalla områden i Skottland, inklusive tjockare organ och tyngre skikt för att skydda dem från yttre påverkan. Rasen uppstod som en igenkännbar och distinkt typ av häst runt mitten av 18-talet, och det snabbt kom att bli ett mycket populärt förslag hästras i Storbritannien.

Liksom andra utkast hästar har Clydesdale ett organ som är byggd för seriöst arbete. Hästarna har extremt muskulösa bakben och axlar som tillåter dem att dra tunga laster, tillsammans med kompakta torsos. Clydesdales har klassiskt små, romersk-nosed huvuden med bred mellan ögonen, och de är kända för sina ludd, långa tofsar av vitt hår som går från knäna till anklarna. Precis som i fallet med förslag till hästar i allmänhet är Clydesdale en extremt mild, vänlig och tålmodig häst.

Trots att Clydesdale har en mycket kraftigt byggd, dessa hästar är kända för att vara extremt graciös. De har en hög-stepping gång som fans av rasen karakterisera som "glad", och hästar är kända för att vara show-offs, även på jobbet. En väl uppvuxna och utbildade Hitch av Clydesdales kan vara ganska syn, särskilt när hästarna är färgkoordinerade. Eftersom många människor gillar att se utkastet till hästar i aktion, en del bryggerier i olika delar av världen upprätthålla lag i syfte att visa, och i några delar av Storbritannien, Clydesdales fortfarande göra öl leveranser, eftersom de har gjort i århundraden.

Liksom andra som arbetar djur, Clydesdale plats i samhället stördes av införandet av motorn, som tillät människor att byta hästar med traktorer, lastbilar och andra mekaniska verktyg. Den Clydesdale upplevde en extrem nedgång i popularitet som lantbrukare fann sig oförmögna att hålla sina hästar och hålla jämna steg med mekanisering, och under en kort period, situationen för Clydesdale var ganska svår. Lyckligtvis har en gemenskap av människor är intresserade av avel och visa utkast hästar uppstått, och det förefaller osannolikt att denna ras kommer att försvinna helt, även om det kan förbli sällsynt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.