Vad är en Clown Fish?

rusa och lekfulla clown fisk är förmodligen den mest kända tropiska fiskar med orange och vita ränder. Nästan aldrig skiljas från sin värd Anemone deltar clown fisk i den berömda symbiotiskt förhållande där varje skyddar och gynnar andra. De små fiskarna älskar varmt vatten och aktiv korallrev där de är säkra på att hitta en anemon och massor av mat.

Clown fisk, även kallat anemonfisk och frökenfisk, finns över Indiska oceanen och Stilla havet och Röda havet. De lever rev utanför kusten i Australien, Borneo, Papua Nya Guinea och Salomonöarna. Helst Amphiprioninae föredrar temperaturer på 70-80 ° F (21-27 ° C). De växer till 2-4 (5-10 cm) lång när friska. Människan utgör det största rovdjur hot, eftersom de samlar in lockande fisk till försäljning som akvarium husdjur.

Även om det finns många arter De flesta clown fisk har särskiljande märkningar på två eller tre vita ränder mot en bakgrund av orange, röd eller gul. Deras två ryggfenor, två botten fenor, och två bröstfenor kantad med ett djupt svart, sammetslen kant. kanske mest anmärkningsvärda aspekten av clownen fisken dess symbiotiska förhållande med en anemon. Anemoner är varelser någonstans mellan en växt och ett djur som är knutna till en klippa eller sandig mark. Dess stickande tentakler förlama fisken simmar genom, och en central mage digests dem. Clownen fisk, immuna mot giftet, håller nära tentaklerna att äta överblivna fisk bitar och rengör Anemone. I sin tur håller anemon är giftiga rykte rovdjur borta från clown fisk. Ingen vet exakt varför en anemon gift inte påverkar clown fisk. Fisken kan skydda sig med tunna slem som kan isolera den från full kraft av giftiga kemikalier. Dessutom skulle man individuellt anpassa sig till sin värd anemon genom att låta sig bli stucken med gradvis ökande intensitet tills den har utvecklat en personlig immunitet. Detta kan emellertid till det snabba, piskande dansa det gör bland skogen av färgglada tentakler.

En annan fascinerande aspekt av clown fisken sin förmåga att byta kön i samhällets hierarki. På toppen av parningen hierarkin är reproducerande hona. Under henne är den ledande manliga, som parar sig med henne, och en massa andra icke-parning män. Om honan dör, stör hennes frånvaro hierarkin. Därför kommer det att leda manliga förvandlas till en hona och hennes kompis kommer att väljas ut bland de andra hanar och därmed återställa ordningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.