Vad är en Chihuahua?

Chihuahua är den minsta hundras i världen och kommer ursprungligen från Mexiko. Chihuahuas är en populär ras av sällskapsdjur, och har blivit en popkulturen fenomen i västra reklamfilmer och filmer, särskilt i USA. Chihuahuas kännetecknas både ha en nervös läggning och vara söt personliga följeslagare eftersom de kan bedrivas nästan var som helst. De upptäcktes först av American Kennel Club 1904. Den Chihuahua, liksom föds upp små, har en kompakt kropp ram och starka och stadiga ben. De är i allmänhet mellan 2-12 kg. (1-6 kg), och då föds får inte överstiga 6 lbs (3,6 kg). De står oftast inte högre än 9 tum (23 cm). De kan vara korthårig eller lång, och är mycket populära i båda stilarna. De har korta och starka ben, med ett rektangulärt formad bröstkorg och äpple format huvud. Den Chihuahua ansikte är karakteristiskt för sina stora mörka ögon och upprättstående öron står i givakt. Den Chihuahua är karakteriseras fysiskt genom korta och kraftiga rörelser. De besitter en varning temperament och en terrier-liknande personlighet. Karaktären av en Chihuahua är ofta allmänt fientlig mot främlingar, med högt, högt surrande skällande och ibland biter när det gäller att driva på händerna. Den Chihuahua, dock, precis som alla andra hund, kan vara mycket lugn och nära människor med rätt utbildning och kamratskap. Den Chihuahua, på grund av sin storlek, några ovanliga fysiska och biologiska egenskaper, och sannolikheten för unika eller ovanliga sjukdomar, kräver inblandade veterinärvård. Bland de problem som Chihuahua är en risk för lågt blodsocker, det tillhör ovanligheterna att födas med en ofullständig skalle, en petig diet, och risken för anfall.

upptäcktes Chihuahua i Chihuahua, Mexiko 1850. Chihuahua är en stor stat i norra Mexiko, som gränsar till den amerikanska delstaterna Texas, New Mexico och Arizona. Genom arkeologiska fynd i detta tillstånd, har rötter i Chihuahua hunden spårats till antiken. Den Chihuahua tros härstamma från en centralamerikansk sällskapshund, och kan vara ett resultat av avel mellan dessa hundar och små hundar kamrat från europeiska och asiatiska upptäcktsresande på 1500-talet.

har populariteten av Chihuahua har komplimang i USA med en ökning av framträdanden på amerikansk TV. Den Chihuahua har också ses på armen av många kändisar och Socialites, framför allt Paris Hilton.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.