Vad är en Bullmastiff?

Bullmastiff, ibland felaktigt felstavat som en tjur Mastiff, är en jätte hundras som fötts upp för första gången i England på artonhundratalet för att fånga tjuvskyttar. Bullmastiffs skulle använda deras mäktiga storlek tvinga Poacher till marken. Den Bullmastiffen är en bulldogg och engelska mastiff korsning med en kort mule och en kort jacka.

Bullmastiffs brukar fawn, rött eller en mörk tigrerad med vitt bröst markeringar. Även om Bullmastiff päls är kort och några Bullmastiffs skjul mycket lite, andra individer av denna ras får skjul tungt ibland. Regelbunden tandborstning kan hjälpa till att kontrollera spridningen.

Även om Bullmastiffen är inte en hög energi hund, de behöver regelbunden motion för att förbli frisk. Denna ras är mottagliga för gemensamma och sjukdomar ben och bör tas på promenader regelbundet. Dessa hundar skall inte lämnas utanför ensam under långa perioder och bör inte utsättas för extrem hetta eller kyla.

Bullmastiffs trivs kring människor och sägs vara knä hundar i hjärtat, trots deras storlek. Om du inte vill ha en stor, dreglar hund över dig, denna ras är antagligen inte för dig! En Bullmastiff kan göra en vänlig familj hund, men bör övervakas med barn hela tiden på grund av sin enorma storlek och mycket skyddande karaktär. Till exempel, om barn leker, men ett större barn kommer till Bullmastiff att de skadar en mindre barn, kan hunden ta en miscue och steg med avsikt att skydda.

Bullmastiff rasen är inte aggressiva av naturen, men är uppfödd vara mycket misstänksam mot främlingar. De flesta har en lugn karaktär, men är uppmärksam vakthundar. De gillar att behaga sin mänskliga följeslagare genom att visa sina protectiveness och lojalitet. Tidig socialisering är nödvändig och kan uppnås genom att utsätta Bullmastiff till alla typer av människor och situationer då det är en hundvalp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.