Vad är en Bark Collar?

En bark krage är en korrigerande anordning som används för att avskräcka en hunds överdriven eller olämplig skälla. Hundens ägare platser barken kragen runt djurets hals och aktiverar en batteridriven enhet som innehåller en liten mikrofon. Så fort hunden skäller aktiveras mikrofonen en av flera metoder för korrigering. Målet är att villkoret hunden att jämställa alltför skälla med omedelbar negativ feedback. Inga bark collar bör orsaka bestående smärta eller skada ett husdjur, och bör aldrig användas om skallet är ett symptom på rädsla och separationsångest.

Dogs bark av flera skäl, rädsla, separationsångest, territoriell invasion, svar på andra hundar, etc. Detta beteende är instinktivt och bör nästan vara "tränad ut" ända till tystnad. Men många hundägare hamnar på kant med grannar på grund av nattetid skäller eller överdrivet skällande under mindre evenemang. Att hålla en hund skällde under kontroll kan kräva några kraftigare åtgärder än en skvätt pistol eller ropade kommandon.

Barken kragen anses mest humana innehåller en sprejburk fylld med citronella-baserad vätska. När mikrofonen upptäcker både högt skällande och vibrationer från hundens hals, en batteridriven spruta sänder ut en explosion av citronella mot hundens nos. Hundar hitta doften av citronella vara mycket obehaglig, men sprayen kommer inte att nå ögon eller bränna huden. Hundar bär en citronella-baserade bark kragen snart göra kopplingen mellan högt skällande och en dos av illaluktande spray. En annan form av negativ förstärkning är statisk elektricitet. Detta är kanske den mest kontroversiella formen av bark krage som säljs idag. Ett par laddningsbara 6 volts batterier leda till en uppsättning av metall sonder på kragen själv. Ägaren kan justera nivån på stimulans från 1 till 10, med början med den lägsta inställningen som framkallar en reaktion från hunden. När mikrofonen upptäcker skällande och vibrationer, får hunden ett snabbt ryck av statisk elektricitet. Detta skulle motsvara en mänsklig vidröra en dörrhandtaget efter att ha vandrat över en matta. Den statiska elektricitet svider tillfälligt, stoppa oönskade skällde och konditionering hunden att ändra sitt beteende. Den tredje vanligaste formen av korrigeringen på en bark krage är ultraljud. När en bark upptäcks en sändare på kragen sänder ut ett högt ljud i en rad bara hundar kan höra. Detta skulle motsvara en ägare skrika åt hunden för korrigering. Av de tre vanligaste bark krage metoder är ultraljud anses vara den minst effektiva. Hundar kan vänja sig vid att ovidkommande ljud och inte känner sig tvingade att ändra sitt beteende.

p

Bark halsband inte bör användas på valpar eller hundar ljusare än två eller tre pounds. Om skäller utlöses av äkta rädsla eller ångest, andra korrigerande metoder bör undersökas först. Hundar bör lära sig att strunta rutin territoriella invasioner och vanliga ljud. Om en bark krage blir nödvändigt av hänsyn till andra människor, bör den aldrig användas för mer än åtta timmar. Om hundens ägare är i huset, bör andra korrigerande åtgärder som skall användas först.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.