Vad är en Armadillo?

En Armadillo är ett litet däggdjur i familjen Dasypodidae. Dessa däggdjur är ganska unikt eftersom till skillnad från de flesta andra däggdjur, de är till stor del hårlösa. Istället för hår, bältdjur har en rad rosa till grått beniga plattor som täcker deras kroppar, i samband med remsor av flexibla vävnad som tillåter djuren att böja. Bältdjur ser liksom som riddare i sin rustning, vilket förklarar namnet "bältdjur," vilket betyder "liten rustningen en" på spanska.

Armadillos hör hemma i Amerika, de flesta arter är funna i Sydamerika inklusive Jättebälta, som kan växa upp till tre meter (1. 2 meter) lång. Nordamerikaner se vanligtvis nio-banded Armadillo, som råkar vara staten små däggdjur i Texas. De nio-banded Armadillo är antagligen den mest kända, tack vare sin omfattande distribution och olyckliga benägenhet att bli överkörd, det alternativt namn till bältdjur arterna är den "hillbilly Farthinder. " Dessa djur klassificeras som edentate däggdjur, kännetecknas av avsaknaden av emalj på tänderna. Liksom sina edentate kusiner i anteaters och sengångare har bältdjur knubbiga, PEG-som tänder som saknar rötter, tillsammans med ovanlig vertebral skarvar och mycket långsam ämnesomsättning. Flera Armadillo arter anses vara hotad på grund av livsmiljöer tryck, och många Armadillo arter är redan utrotade. Dessa djur har ofta svårt trivs i regioner med hög befolkningsgrupp eftersom de inte kan anpassa sig till bilar och annan mänsklig påverkan, och eftersom de är känsliga för föroreningar och förstörelse av livsmiljöer.

Armadillos är stora grävmaskiner, inträngning för både mat och husrum. De bor vanligtvis i fuktiga miljöer, och de äter en mängd olika livsmedel. Den Armadillo är vanligen allätare, med en lång nos och flexibelt tungan som gör det möjligt att hämta mat från skrymslen och vrår stockar. Bältdjur är också ensam, utan föredrar att leva och jaga ensamma, och de är mycket känsliga för kyla eftersom de har bara en liten mängd kroppsfett.

Som många grävande djur har Armadillo dålig syn, även om djuren inte är helt blind. De är också ganska snabbt, vilket kan vara användbart när rymma predators; när ett bältdjur inte kan springa ifrån ett rovdjur, kan den krypa upp att använda sina bepansrade plåtar som skydd. Bältdjur är också mycket tät, på grund av de bepansrade plattorna och lågt kroppsfett, så de kan blåsa upp sina magar att fungera som luft blåsor så att de kan simma, vilket är ett ganska snyggt trick.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.