Vad är dammkvalster?

dammkvalster är mikroskopiskt små insekter som lever i överflöd i människors hem. De passar väl in i hemliv eftersom dammkvalster glupskt förtära huden partiklar spridas av människor och djur. De tenderar också att lämna sina hem på platser som kuddar och madrasser. I själva verket kan en typisk madrassen innehålla så många som 100. 000 dammkvalster. Uppstoppade djur, mattor och stoppade möbler är också viktiga dammkvalster livsmiljöer. Man kan inte helt ta bort dammkvalster. Detta är olyckligt eftersom många människor är allergiska mot dammkvalster avföring. Ungefär 10% av befolkningen är kraftigt allergisk mot dammkvalster exkrementer, som orsakar några av de värsta allergier, framför allt barnastma.

Även om man inte kan helt bli av med dammkvalster befolkning, kan man minska populationen av dammkvalster. Vissa tips kan göra det hemma ett mindre vänligt ställe för dammkvalster. Förmodligen den enskilt viktigaste steget för att bli av dammkvalster är att använda plasttäckning på madrasser. Det finns många anti-dammkvalster omfattar som kan bidra till att minska antalet dammkvalster genom att tillhandahålla en barriär mellan dem och madrassen. Detta är effektivt eftersom dammkvalster oftast bor i madrasser och får tillbringa ungefär en tredjedel av sin livscykel i madrassen. Som väl bör filtar och lakan tvättas minst varannan vecka i varmt vatten. Tråkigt nog, filtar och lakan tillverkade av naturmaterial som är mest benägna att dammkvalster angrepp. Om shopping för nya kuddar och filtar, syntetiska tyger och fyllning är bättre, och vissa är även marknadsförs som dammkvalster bevis. För barnens rum, leta efter tvättbara uppstoppade djur. Man kan också frysa uppstoppade djur i plastpåsar i en vecka för att minska antalet dammkvalster. Detta kan vara svårt om ett barn har en massa uppstoppade djur, och kanske talar ett barn till att släppa alla utom några få favoriter kommer att vara effektiv, och kan vara viktigt om ett barn visar allvarlig allergi mot dammkvalster.

Att bli av med damm från daglig fuktig trasa damning eller dammsugning också hjälper. Mattor bör dammsugas regelbundet. Vacuums som är mest effektiva omfatta ett HEPA-filter, vilket håller dammkvalster eller deras exkrementer från cirkulerar tillbaka i luften. Dammsuga runt och under sängar och stoppade möbler en gång i veckan kan också hjälpa till att kontrollera befolkningar dammkvalster.

dammkvalster tycks också trivs i fuktiga och varma förhållanden. Alltså antalet dammkvalster minskning under vintermånaderna, och ökar under sommarmånaderna. Keeping hushåll låg luftfuktighet, mindre än 50% är ofta användbart. Luftkonditionering hjälper också hålla dammkvalster tal lägre under sommarmånaderna.

Mattor är ofta idealiskt för populationer av dammkvalster. Om möjligt, byta mattor med trä, tegel eller linoleumgolv. Om man inte kan bli av mattor, vara säker på att grundligt vakuum mattor åtminstone varannan dag. En på hårda golv, vakuum istället för svepande. Svepande skjuter bara dammkvalster och deras utsöndringar runt och tillbaka i luften.

Även om man inte kan bli av med alla dammkvalster, kan ovanstående tips hjälpa till att minska dem. Det är viktigt att komma ihåg att allergi mot damm också kan omfatta allergi mot andra saker som ingår i damm eller i luften. Till exempel cigarettrök eller sällskapsdjur ilska tenderar att göra människor lika allergisk som gör dammkvalster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.