Vad är Turtle Food?

Turtle livsmedel är livsmedel som särskilt utformats för sköldpaddor. Många djuraffärer lager sköldpadda mat, liksom butiker som tillgodoser att akvarister, och en del människor föredrar att göra sina egna sköldpadda mat hemma. Det är viktigt att vara medveten om att det finns många olika typer av sköldpaddor, vilka alla kräver unika kost, och att sköldpaddor kan likna sköldpaddor, men de har mycket olika kostbehov. För första gången ägare sköldpadda, är det en bra idé att fråga om vad för slags sköldpadda köps, så att den får rätt kost.

Vissa sköldpaddor är strikt växtätande, vilket innebär att de vill bara växtmaterial i sin kost. Andra är köttätare utan föredrog en diet bestående främst av kött, medan en del är allätare, uppskattar en balans av livsmedel. I samtliga fall är det viktigt inslag i en god diet sort med mycket kalcium för att hålla sköldpaddas skal frisk. Många kommersiella sköldpadda livsmedel ge grundläggande näring, men de kan vara mycket tråkigt för sköldpaddan, så det är en bra idé att komplettera.

Växtätare och allätare kärlek greener, grönsaker, frukter och blommor av alla slag. Många människor tycker att en del experimenterande krävs för att hitta mat som en sköldpadda föredrar. Vissa, till exempel, bli galen för druvor, men sätter näsan i vädret på jordgubbar. Vegetabilier bör vara så färsk som möjligt, och de bör tvättas för att avlägsna eventuella ogräsmedel och bekämpningsmedel som kan finnas. Om en sköldpadda avvisar mat, är det en bra idé att ta del av vad som erbjuds så att den inte försökte igen. Kalciumtillskott kan användas för att hålla kalciumnivåer hög, eller djuren kan utfodras kalciumrik greener som grönkål, mangold och broccoli.

Köttätande sköldpaddorna inte äter något kött. Sköldpaddor behöver i allmänhet magert kött, vilket gör saker som Hamburger ett dåligt val. Vissa sköldpaddor njuta av levande föda såsom mjölmask, daggmaskar, eller syrsor, medan andra är helt nöjd med bitar av kyckling, nötkött, och annat kött putsas av deras fett. Formulerade sköldpadda mat för rovdjur är ofta högt på kolhydrater fyllmedel, så husdjursägare bör hålla ett öga på hälsan hos sina sköldpaddor vid utfodring främst förpackade livsmedel.

Det finns Vissa livsmedel som inte bör ges till sköldpaddor. Dairy rekommenderas inte, eftersom sköldpaddor saknar enzymer för att smälta det och giftiga växter som julstjärnor och Poison Ivy bör också hållas borta från sköldpaddor, eftersom djuren kan tugga på växterna när de blir uttråkade. Raffinerade livsmedel inklusive vitt bröd och något med socker är också en dålig idé för sköldpaddor, liksom kost tungt på korn. När man förbereder havssköldpadda mat, kan det hjälpa att fundera över vilka livsmedel som kan förekomma i djurets naturliga miljö: en morot eller två är rimligt, till exempel, men en cupcake träd är osannolikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.