Vad är Touchstone?

En stötesten är en bit hård mörk sten såsom Jasper, skiffer, eller basalt som används i processen testmetoder för att testa renhet av metaller. Användningen av sådana stenar som en gång var ganska utbredd, men mindre vanliga i dag, Touchstones ibland fortfarande ses i testmetoder för kontor, och vissa människor hålla dem runt som intressant kuriosa. Det är också möjligt att se exempel på historiska prövosten, varav några är ganska gamla, som visas på museer. Om du vill använda ett kriterium, skulle någon ta en bit av metall provas och gnid den mot rättesnöre. Metallerna oftast testade med en prövosten är silver och guld, eftersom dessa metaller klassiskt mjuka och de har ett högt värde som fungerar som ett incitament för legering dem med billigare metaller. När en strimma som ska testas har fastställts, är ett "test penna" av en känd legering som används för att tillämpa ett andra streck för jämförelse. Förutom att jämföra de fysiska skillnader mellan de strimmor, mest assayers också använda sura lösningar för att lösa upp föroreningar i proven, som kan avslöja spår av en billig metallegering. Touchstones vanligtvis lagras med ett sortiment av test pennor och syror för att testa, och flera företag fortsätter att producera varor för användning prövosten.

Metoden att använda en prövosten tycks ha uppstått i Grekland omkring 500 BCE. Införandet av en prövosten för grekiska samhället förändrats radikalt det grekiska ekonomiska systemet, skapa ett verkligt värde för myntades pengarna genom att man kan faktiskt testas för renhet. Som ett resultat av termen "prövosten" började få större konsekvenser, vilket är anledningen till att du kan höra människor som hänvisar till ett sätt att dom eller mätning som ett "rättesnöre. "

Du behöver inte vara intresserad av testmetoder för metaller vara fascinerad av ett rättesnöre. Några vetenskapliga butiker och företag mineralogi sälja prövosten byggsatser, som ger människor möjlighet att testa sina egna prov. Om du inte skaffa ett sådant kit, se till att övervaka yngre användare, för så som syror kan vara farligt. Det är också en bra idé att lagra syror i torrt och svalt och utom räckhåll för nyfikna barn och husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.