Vad är Toffeldjur?

Paramecia är encelliga organismer som tillhör riket Protista, så de är inte exakt växter eller djur. Ett toffeldjur kan smälta maten, gå genom vatten genom snurrande sig med cilier, och reproducera. Som några av de äldsta organismerna på jorden, har de utvecklats mycket enkla metoder för försvar, genetiskt utbyte och rörlighet. Det finns åtta olika arter av toffeldjur, men alla är ciliaten protozoer. Det innebär att de använder cilier att simma igenom vattnet och en komplex cell, en eukaryota genomför alla organismens grundläggande funktioner. Det går inte längre dela upp arbete mellan olika vävnader eller celler som ett djur. Istället är varje toffeldjur kan en aerob utbyte, liknande andning, reproducera asexuellt, intag av näringsämnen, och utvisning av avfall.

Med god syn, kan du göra precis ut grandet i ett toffeldjur, eftersom de är Om ,02 inches (. 5 mm) lång. De är bättre ses i mikroskop. Här ser du en toffel eller njurformade cell. Foder utsidan av membranet är små, kallas slog hårstrån flimmerhår. Cilia flytta tillsammans, som en linje av åror på ett fartyg, för att flytta toffeldjur genom vätskan. Den eukaryota är smart nog att navigera runt hinder och till mat. När ett toffeldjur stöter på mat, svivlar man att flytta maten i sin matstrupen. Matstrupen är en liten öppning, som en mun. Det är fodrad med andra flimmerhår som hjälper "svälja" bitar av organiskt eller ruttnande material man äter, liksom andra encelliga organismer och bakterier. Maten kommer att fortsätta ned i matstrupen för att få lagras i livsmedel vakuoler tills cellen behöver energi. Du kanske kan få ut andra rundade strukturer, kallade organeller, denna typ av funktion som ett djur: s organ. Sök efter sammandragande vakuoler. Den toffeldjur måste hålla osmotisk jämvikt, vilket innebär att vattentrycket utanför dess hud och inuti kroppen måste vara lika i alla lägen. Sammandragande vakuoler tömma blåsan inifrån cellen till utsidan, och vice versa.

Efter toffeldjur när den rör sig långsamt genom en trögflytande vätska, påminn dig själv om att i det vilda, i sötvatten dammar, hastigheter det tillsammans på en mycket snabbare takt. De flesta sammanhang, reproducera de genom att dela sig i mitten och ge varje ny toffeldjur hälften av organeller. Detta kallas binär fission, och är en enkel form av asexuell reproduktion. Om du har tur nog att se två toffeldjur träffa varandra, titta på hur de beter sig.

Det händer att ett toffeldjur träffa varandra och utbyta genetiskt material under ett slags primitiv sexuell reproduktion. Den membranös skinn kombinera att göra en jätte toffeldjur. Då lilla mikrokärnor att hålla alla de genetiska materialet byta runt. När den delar sig i fyra mindre toffeldjur, har de nu nya kombinationer av DNA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.