Vad är Terror fåglar?

Så kallade "Terror Birds" är familjemedlemmar Phorusrhacidae, en grupp av stora köttätande fåglar flyga som var de dominerande predatorer i Sydamerika från 62 till 2 miljoner år sedan, hela Kenozoikum eran. Stående mellan 1 och 3 meter (3-10 fot) lång, hade stora böjda näbbar gjorts för att döda, och dessa fåglar skulle ha sänts däggdjur upp till storleken av hundar med lätthet. De flesta av de mindre arterna och några av de största arterna skulle ha varit mycket snabb löpare, med topp hastigheter upp till 60 km /h. Tack och lov för våra förfäder gick Terror Birds utdöda innan spridningen av människor till Amerika över Berings Straight landbrygga. Cirka tre miljoner år sedan, när Panamanäset landbrygga bildas, minst en arter, Titanis, gjorde det norrut i området kring Texas och Florida. De största finner här peka på Terror Fåglar med en höjd av 3 m och vikt på 350 kg eller mer, vilket gör dem bland de största fåglarna i historien. Även om det ibland Terror Fåglar är felaktigt kallas bekräftade största fågel någonsin, den största aepyornithids och dromornithids skulle närma sig eller överskrida sin storlek. En ny terror fågel fossil upptäcktes 2006 i Argentina har den största aviär skallen ännu inte upptäckt, med en längd av 71 cm. p

Terror Fåglar tros ha fattat sitt byte i näbben, sedan rusade den mot marken, vilket gör det omedvetet. Efter detta, fågeln svälja sitt byte helt. Detta är en utfodring teknik också vanligt att seriemas, Roadrunners, och fåglar sekreterare. Seriemas anses vara den närmaste levande släktingar of Terror Birds, och tack och lov de är mycket mindre.

kallades äldsta Terror Birds mesembriornithines. Dessa fåglar var de medelstora (1-2 m) och gracile ben. Baserat på studier av deras anatomi, är det tänkt dessa fåglar kan ha varit den snabbaste kör fåglar någonsin. Kontrast benlängden bland Terror Birds är ovanligt, eftersom det mesembriornithines hade väldigt långa ben, liknar EMU, medan en annan typ, hade brontornithines bland stockiest fågel benen. Sammantaget förblir fossil av 17 arter har hittats.

Terror Birds var nummer ett rovdjur i Sydamerika för tiotals miljoner år. Deras överlevnad är en indikation på hur framgångsrika de var. För vissa paleontologer är nisch, beteende och anatomi-överdimensionerade huvuden, korta underarmar, långa ben-Terrorns Fåglar som påminner om deras avlägsna släktingar, den tyrannosaurier.

När Panamanäset tillkom tre miljoner år sedan, art från Nordamerika och Sydamerika var tillåtet att blanda i en händelse som kallas Great American Interchange . Inom en miljon år eller så, förlorade Terror Birds sin position på aggressiv dominans och gick utdöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.