Vad är Sweetgrass?

Sweetgrass är en tålig flerårig växt som producerar långa blad blad med en mycket distinkt doft. Anläggningen har använts i traditionella hantverk såsom korgar i århundraden, och det har också varit anställd i örtmedicin och som smaktillsats för alkohol. Sweetgrass är relativt lätt att odla i tempererade klimat, och det kan göra en vacker trädgård funktion. Torkade Sweetgrass för farkoster som används är ofta tillgänglig från bearbetning av butiker, tillsammans med färdiga Sweetgrass produkter. Många infödda grupper fortsätter att producera traditionella Sweetgrass korgar för försäljning till allmänheten. Det vetenskapliga namnet för Sweetgrass är Hierochloe odorata , men anläggningen har ett antal alias inklusive manna gräs, vanilj gräs, Marias gräs, Seneca gräs, gräs bison, buffel gräs, och heliga gräs. Dessa namn återspeglar de oräkneliga användningsområden för Sweetgrass, under medeltiden, till exempel, var Sweetgrass ofta utspridda på golv och trösklar kyrkan för att ge en söt doft när folk trampar på det. Som en följd blev det nära anknytning till kyrkor. Det kom också att knytas till Buffalo, eftersom det var en vanlig botaniska inslag på den amerikanska Great Plains. kan Anläggningen finns i många delar av norra halvklotet. Vissa botaniker misstänker att verkligen vilda Sweetgrass inte kan existera, eftersom befolkningsgrupper har förmodligen odlat starkt doftande eller särskilda gräs i tusentals år. Anläggningen kan skördas i naturen, eller odlas för kommersiellt bruk, eftersom Sweetgrass sprids genom en underjordisk rotsystem, är det lätt att föröka genom kontakter.

Några trädgård leverantörer genomföra Sweetgrass pluggar som kan transplanteras till trädgården som dekorativa växter eller i hagar som är särskilt inrättad Sweetgrass skörd. Om anläggningen odlas för kommersiellt bruk, är det oftast odlas i rader för att göra det enkelt att skära och staplat gräset på sommaren, då doften är som värst. Efter att ha torkat att avskräcka och mögel kan Sweetgrass vara flätat eller lindade för lagring.

Native Americans hade många traditioner kring Sweetgrass, och det var en populär integration i korgar och heliga föremål. Olika stammar hade sina egna föreställningar om anläggningen, men många åsikter fokuserat på tanken att Sweetgrass kunde rena eller santify utrymmen, eller att det skulle kunna avvärja otur. Sweetgrass är också ett milt lugnande medel, vilket gör den populär i lugnande te eller tisanes som är avsedda att främja sund sömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.