Vad är Sandalwood?

sandelträ träd är en aromatisk träd hemma i tropikerna i Asien. Vissa använder termen "sandelträ" för att referera allmänt till alla träd i Santalum släkte, medan andra reserv den särskilt för S. Album , även känd som vita eller nepalesiska sandelträ. Många människor runt om i världen njuta sandelträ och dess produkter, eftersom den har en distinkt rik doft som används i en mängd olika parfymer, rökelsen, och träprodukter. Denna omfattande popularitet har tyvärr hotade bestånden av sandelträ träd i Asien.

Ledamöter av Santalum släktet är hemiparasitic, vilket innebär att de bygger delvis på andra arter för värdefulla näringsämnen och vatten. Dessa träd peka på orsakerna till deras målarter, vidarekoppling användbart material. De förekommer mest i relativt torra skogarna i Asien, och de är alla vedartade, producerar färgglada blommor. Många arter utvecklar frukter som används i ett sortiment av livsmedel inklusive gelé och konserver. Vissa människor växer dessa träd som prydnadsväxter för sina trädgårdar och njuta av ljusa blommor och tydlig röd frukt och bladverket.

Så sant sandelträ mognar, utvecklas det en aromatisk olja. Oljan tar ungefär 15 år att utveckla, och de flesta föredrar att låta träden mogna till så mycket som 80 år innan skörd dem och se till omfattande leveranser av olja och att olivolja också fullt genomsyra ved av trädet. Normalt är sandelträ skördas genom att störta, så att oljan i den nedre delen av stammen kan användas. Eftersom sandelträ är så tungt skördats, är det nästan utrotad i Indien, och det anses en utrotningshotad art i andra länder.

Odling av sandelträ har varit framgångsrika i vissa regioner, men det kräver omfattande insatser och tålamod, eftersom träden måste få mogna. Host träd ska också planteras för att mata unga träd, och de kräver noggrann hantering för att säkerställa att de inte överskugga utvecklingsländerna sandalwood träden. Bevarande organisationer uppmuntra odling av sandelträ, i hopp om att den värdefulla arter ska bevaras till glädje för kommande generationer.

Ren sandelträ olja finns ofta tillgänglig från naturliga livsmedel butiker, för användning vid tillverkning av parfym blandningar eller i aromterapi luftdon. Sandalwood är också blandas i rökelse blandningar, och vissa företag säljer produkter tillverkade av sandelträ, från fans till kistor. Eftersom sandelträ naturligtvis avskräcker insekter, många människor vill lagra viktiga punkter i SANDELTRÄ lådor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.