Vad är Megapodes?

Megapodes är fåglar i familjen Megapodiidae, i ordningen hönsfåglar, vilket gör megapodes avlägset besläktade med höns, kalkoner, fasaner, skogshöns, och vaktel. Dessa fåglar har flera utmärkande drag som ogiltigförklarade dem från andra fåglar, vilket gör dem frågor av intresse för biologer. Megapodes finns i olika regioner i Oceanien, med flera arter klassificerades som hotas på grund av oro för möjliga överlevnad för dessa ovanliga fåglar. Det finns cirka 22 arter i Megapode familjen, delas upp i tre grundläggande grupper: malleefowl, buske kalkon, och skrubba höns. Dessa fåglar har alla tjock organ, muskulösa ben, kraftfulla klor, och små huvuden, och de tenderar att hålla sig nära marken, flygande bara när hotad. Fåglarna scratch genom löv för insekter, och äter olika växter också. Bush kalkoner har också mycket uttalad och färgglada slör. Liksom andra fåglar i sin ordning, megapodes tenderar att se ganska fyllig, med särskilt stora bröst som gör det svårt för dem att flyga långt.

Två Megapode drag är mycket utmärkande. Den första är de häckande vana av dessa fåglar: megapodes bygga gigantiska högar av löv och kompost, kontrollera graden av nedbrytning för att generera värme till ruvar äggen. Denna vana har lett somliga kräver megapodes högen byggare eller fåglar inkubatorn. Generellt hanen övervakar boet, lägga till eller ta bort organiskt material som behövs.

Megapodes är också superprecocial, nya från boet fullt fjädrar och kunna flyga, springa och klo. Faktum klo brudarna sig ut ur boet, med sin kraftfulla fötter bryta upp ägget och sedan avmaskningstabletter genom lager av organiskt material som används för inkubation. Kycklingarna kan omedelbart scattering att bo självständigt, vilket får dem att hoppa över imprinting process som andra fåglar erfarenhet.

Dessa Australasian fåglar tenderar att föredra djungel livsmiljöer, även malleefowl bor i australiska scrub kallas Mallee. Eftersom de bo och leva i första hand på marken, megapodes är mycket känsliga för störningar livsmiljöer, allt från lösa hundar till betande kor, och fåglarna har varit kända för att överge sina bon i områden med för många människor, orsakar bon överhettas eller växa för kallt. Farhågor om att bevara dessa ovanliga fåglar har lett till att vissa nationer att upprätta bevarande parker specifikt för megapodes begränsa människors tillgång så att fåglarna kan bo och leva i fred.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.