Vad är Killer Bees?

Killer bees förtjänat sitt namn genom egenskaper lätt att agitera och aggressivt myllrande och dödade offret genom övermäktig dem med rena siffror och hundratals gaddar. Till skillnad från vanliga honungsbiet, är det inte ovanligt att något så enkelt som en vibration, buller, eller till och med lukten av nyklippt gräsmatta att kvitta en svärm av mördare bin. När upprörd, kan mördaren bina jaga en flyende offer för upp till en kvarts mile (en halv kilometer). Om offret hoppar in i ett vattenområde, för bina att svärma över ytan, väntar på offret att komma upp för luft. Killer bees har dödat både djur och människor.

Killer bees ser nästan identisk med den gemensamma honungsbiet, som inte är inhemska till USA men hade importerats från Europa av bosättare för honung. Europeiska honungsbin är jämförelsevis fogliga, mer klok än mördare bina om var de väljer att bo, och producerar mer honung.

1956 brasilianska vetenskapsman Warwick Estevam Kerr uppgift var att få reda på varför den europeiska honungsbin i Sydamerika var inte producerar tillräckligt. Misstänka att det varma klimatet kan vara problemet, korsavlade han bin från tropiska Afrika, kända för att vara aggressiv, med europeiska honungsbin. Den nya stammen, som kallas afrikaniserade bin , rymde karantän innan en urvalsprocess kunde slutföras som skulle ha dämpat den aggressiva typen av nya påfrestningar. Killer bin födda och i naturen. Den nya bin koloniserade i en anmärkningsvärd hastighet av cirka 300 miles per år, sprider sig till hela tropiska Syd-och Centralamerika. Den första registrerade migration mördare bin att anlända i Förenta staterna var i Hidalgo, Texas i oktober 1990. För de kommande 5 åren fortsatte de koloniserande trek hela södra delarna av USA. är experter splittrade i frågan om hur långt norrut killer bina kommer att kolonisera. Vissa tror att migrationen kommer att slå en naturlig klimat gräns längs den 34 breddgraden. Andra anser att de så småningom kunde kolonisera hela vägen norrut till Kanada. The Sting från en killer bee ger samma gift som en gemensam honungsbiet. Skillnaden är att mördaren bina är mer benägna att attackera i högre siffror och med mindre provokation. Den första registrerade mänskliga attack i Förenta staterna var i Brownsville, Texas maj 1991. Den första mänskliga dödsfall i USA var i Harlingen Texas, i juli 1993. Om du misstänker att mördaren bina har bosatt sig i närheten är det rekommenderat att du tar med husdjur inne och kontakta en professionell tjänst för att ta bort bin. Killer bees attackerar boskap, hästar och andra djur också. Som en försiktighetsåtgärd, försegla samtliga externa platser i hemmet där bina kan hitta inresa och häckar, såsom tak skorstenar.

Om attackerad av killer bin experter rekommenderar att du kör tillbaka dit du kom, och täcker ditt huvud och ansikte som är mest aggressivt attackerade kroppsdelar. Finna skydd i en byggnad eller bil. Ett bi kan bara sticka en gång, då det dör, men Stingers kvar i huden innehålla säckar som fortsätter att pumpa ut gift i flera minuter, så ta bort Stingers omedelbart och sök läkarhjälp. Mörka kläder och mörkt hår är kända för att locka till sig bin mer än ljusa färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.