Vad är Ichthyology?

Ichthyology En undergrupp av zoologi, är studiet av fiskar. Zoologi är en del av biologin, och Ichthyology innehåller många inslag av biologi i sina undersökningar. När människor hänvisar till studier av fiskar, kan grammarians notera detta som felaktiga. Det stämmer att flera fiskarter kallas fiskar.

Modern Ichthyology började på 18th century, med verk av Peter Andreti och Carl von Linné. Tillsammans har de samlat alla tidigare skrivna data om arter av fiskar och inrätta ett sätt att beställa fisk per art, släkte, familj och rike. Idag är cirka 25. 000 kända arter av fiskar klassificeras enligt detta system. Ichthyology är ett dynamiskt område, med ca 100-200 nya upptäckter av fiskar varje år.

tidigt intresse för Ichthyology långt före den 18: e århundradet. Aristoteles klassificerade flera hundra arter av fiskar. Mindre formell Ichthyology praktiserades i början av jägare-samlare samhällen. Förstå var och när vissa fiskar sannolikt att finnas möjlighet för bättre mat möjligheter. Även andra djur informell praxis Ichthyology. Grizzlybjörnar måste veta när och var att fånga lax, vilket är en viktig del av deras kost.

Tillsammans med klassificering av fiskar, ser Ichthyology också på utvecklingen av olika fiskarter, beteendet hos fiskar och miljö påverkan på specifika arter. Ichthyology är en följeslagare till andra områden som ekologi, kan marinbiologi, oceanografi och klimatologi, eftersom information om fisk leda till ökad förståelse av miljön eller andra arter av växter och djur.

Området Ichthyology är viktigt med tanke på det stora antal fiskarter på jorden. Eftersom Ichthyology bistår andra discipliner, lägger det i stor utsträckning till förståelsen av alla livsformer på jorden, förr och nu. Samlades data om utdöda eller förhistorisk fiskarter kan lägga till ökad kunskap inom evolutionsbiologi, och geografi. Fisk är primära källor i kosten för många fåglar och däggdjur, inklusive människor, vilket innebär att förstå deras beteende, populationer och biologiska komponenter, informerar forskarna om förhållandet mellan djur, fisk och miljö.

Ichthyology experter kan arbeta i en mängd olika områden. De kan arbeta i naturhistoria, fortsätter att lägga till summan av kunskap om fisk. En ichthyologen kan utföra fältundersökningar på fisk beteende eller populationer, övervaka fisket, studie fisk på molekylär nivå, eller fokusera på bevarande studier. Kurser i Ichthyology sätta Iktyologer att undervisa på universitet, och Iktyologer övervaka de flesta akvarier hela världen.

Studenter med kandidatexamen i zoologi och biologi ofta bedriva forskarutbildning inom Ichthyology för att arbeta bättre, och vanligtvis betalar högre positioner. Graduate program i Ichthyology kan variera beroende på inriktning varje universitet. Iktyologer råda ofta studerande att noga forskningsprogram och gäller för de som mest överensstämmer med deras intresseområden. En spirande Ichthyology student som vill studera fiskar ur ett miljöperspektiv kan inte vara nöjd med en skola som betonar molekylärbiologi fisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.