Vad är Field Mice?

Termen sork kan faktiskt hänvisa till ett antal olika djur. I Nordamerika är små sorkar, särskilt ängen skogssork, populärt kallad åkermöss. I Europa och Asien, olika Apodemus arter kallas området möss och sorkar förekommer i Sydamerika som Akodon arter, även kallad akodonts .

Meadow sorkar är hemma i Alaska, Kanada och norra och östra USA. Dessa åkermöss karakteriseras av att de cylindriska element, korta ben och korta öron och svansar. Deras päls varierar i färg från silver-grå till mörkbrun. Meadow sorkar är normalt 16 cm (6. 3 inches) lång och väger 50 g (1. 8 oz). En underart av sork, Florida salt kärret skogssork är utrotningshotad, medan Gull Island vole av Gull Island blev New York utdöd kring sekelskiftet 20th Century.

American åkermöss kan vara så husdjur, men de måste utfodras färskt gräs och frön varje dag. Maskros, klöver, och solrosfrön är några av deras favorit livsmedel. Medan de flesta äng sorkar lever för cirka ett år, kan de leva i upp till tre år i fångenskap. Det finns åtminstone 20 Apodemus arter i Europa och Asien som klassificeras som åkermöss. De sträcker sig från cirka 70 till 140 mm (2,8 till 5,5 inches) i längd, utöver sina svansar. Vissa Eurasian åkermöss har ett ganska litet intervall, exempelvis koreanska sork, som lever i nordöstra Asien, inklusive delar av Ryssland, Kina och Korea. Å andra sidan, vissa arter har ett mycket stort utbud av territoriet. Randiga sork liv från Europa till Japan, och trä varierar musen från Storbritannien och Skandinavien till södra Europa.

Det finns också många arter av Akodon , är för närvarande 41 erkända. Medan akodonts ibland kallas åkermöss är de oftare kallas gräs möss . Akodonts spänner över större delen av Sydamerika, men är frånvarande från södra och västra ändar av landet, liksom från Amazonas lågland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.