Vad är Chalcanthite?

Chalcanthite är en vattenlöslig, kopparsulfat hittas på eller i närheten av koppar. Eftersom det löser lätt är det vanligtvis hittas i torra områden, och mindre ofta förekommer i fuktigare områden. Det används i vissa holistisk hälsa applikationer och som ett pedagogiskt verktyg i skolan på grund av dess förmåga att kristallisera snabbt. I några fall är det mineral som finns i sådan mängd att det kan brytas för kopparmalm.

Chalcanthite har en lång lista med synonymer. Ordet härstammar från det grekiska och betyder "koppar flower". Man kan hitta det kallas blå vitriol, cyanose, cyanosite, koppar vitriol, eller calcantite. Den har 20 synonymer eller varierande namn på olika språk, i alla.

Chalcanthite bildas när koppar oxideras, vanligtvis efter koppar har brutits. Den växer på väggarna i gruvorna. Den varierar i färg från grönt till det vanliga blå. Chalcanthite kristaller är klar eller genomskinlig, men mjuk, med en hårdhet på Moh's skala på endast 2,5. Det bryter lätt och har en skarp, spröd konsistens.

Även vacker till utseendet, är det svårt att hålla chalcanthite som en samlare eftersom tiden ackumuleras fukten kommer att upplösa det. Museer som demonstrerar det brukar sluta med att förlora sina prover vid ett senare datum på grund av chalcanthite s löslighet. Dessutom bör amatör klippa hundarna utför inte ett smak prov på mineral, eftersom det är extremt giftigt. Som gift var chalcanthite tidigare användes för att klara dammar av överdriven växters tillväxt. Det är inte längre används på grund av dess möjliga negativa inverkan på miljön. med försiktighet, är chalcanthite ett utmärkt verktyg för att undervisa barnen om kristallisering. Dess färg och den lätthet med vilken den bildar i kristaller imponera många. Dock måste man hålla dessa attraktiva kristaller, som påminner om godis, ur barns räckhåll eftersom intaget av dem kan leda till allvarliga eller livshotande följder.

Trots sin giftighet, är chalcanthite används av helhetssyn läkare som oral medicin för att rensa kroppen från gifter och slem. Det används också externt för att minska abscesser och död vävnad och för att minska inflammation i huden. Det ska aldrig användas antingen internt eller externt utan ledning av en läkare, och också bör aldrig användas av gravida kvinnor och små barn.

Chalcanthite är lätt tillgänglig på Internet och i berg butiker. Pulveriserad blanketter för både experiment och hälsoskäl är billig. Men det är inte den mest användbara av mineraler, i särklass, är det definitivt erkänd som en av de snyggaste. Finding chalcanthite i dess naturliga inställning är en riktig kupp för att klippa samlare, som njuter av sin glänsande men övergående natur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.