Vad är Brain Coral?

Brain Coral är en typ av steniga koraller som är uppkallad efter dess ovanliga utseende. Som hjärna korall växer, utvecklas det en rundad yta täcks av djupa slingrande åsar och spår, vilket gör att kommissionen ser kusligt ut som en hjärna. Detta korall finns i varma, grunda vatten i många delar av världen, framför allt i Australiens Great Barrier Reef. Liksom många andra arter av korall, är hjärnan koraller i fara på grund av förändringar i den marina miljön, av vilka många har varit orsakad av mänsklig aktivitet. I likhet med andra koraller, är hjärnan korall inte en enda organism. Istället är det en koloni av individer som kallas polyper. Polyperna band tillsammans och sakta bygga kalciumkarbonat skelett. Varje art bygger en något annorlunda stil skelett, vilket förklarar varför korallerna är så fysiskt olika, och i själva verket flera arter, inklusive polyper i Meandrina och Diploria genera bygga brain-like skelett. Brain korall hårda skikt av kalciumkarbonat förklara varför det är känt som en "sten" korall. Detta Coral är en stor aktör när det gäller att revet byggnad. Brain korall utvecklas mycket långsamt sjunker resurser på att utveckla ett starkt skelett och bas. Detta innebär att korall är svår att rubba, så det kommer att bestå turbulens, orkaner och andra hot. När hjärnan korall etablerar sig, kan det ge skydd åt andra koraller och organismer, bidrar över tiden av utvecklingen av en verklig korallrev.

De flesta hjärnan koraller reproducera med "television" spermier och ägg. Polyperna i korall släppa helt enkelt deras spermier och ägg i vattnet, räknar med ström för att få odlingsmaterial tillräckligt nära för att skapa en könsceller, som sedan driver igenom havet tills den hittar en plats att bosätta sig och starta en ny hjärna korall koloni. Den polyper i hjärnan Coral har ett antal livsmedel källor. De kan mata på alger som finns symbios med dem som växer inuti den skyddande spår av korallrev, och de kan också använda sopmaskin tentakler för att fånga passera fritt svävande organismer. När hotade polyperna återta sina tentakler i spåren av korallrev så att de inte kan ätas av rovdjur eller förstörts genom stormiga vatten. Organismer använder också sina tentakler att städa upp då och då, ta bort ackumulerade sand och andra material.

Eftersom det korall tar så lång tid att växa, det alltid bör uppskattat på plats. Skörden hjärna korall nästan alltid dödar det, om inte skörden utförs av en utbildad professionell, och förlusten av en hjärna korall kan vara ett slag för ett rev. Av samma skäl bör dykare vara försiktig runt hjärnan koraller och andra koraller för att förebygga skador som kan döda koraller eller hämma dess tillväxt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.