Vad är Biodling?

Biodling, praktisera artificiellt bevara kolonier honungsbiet, är en av de äldsta formerna av livsmedelsproduktionen. Formellt kallas biodling , biodling tros ha praktiserat så tidigt som 13. 000 BC. De gamla egyptierna var särskilt skicklig i konsten att biodling, eftersom de ansåg att honung är en viktig del av deras kost.

De flesta människor förknippar biodling enbart insamling av honung, det finns många andra sätt modern biodlare kan få en inkomst från sina kolonier. Till exempel är bivax används ofta för att göra ljus och kosmetika. Bidrottningsgelé, en substans som utsöndras från hypopharyngeal körtlar unga arbetstagare bin, är ett populärt kosttillskott. Propolis, en hartsartade ämne honungsbin använda för att täta sprickor i kupa, används i alternativ medicin, akupunktur och homeopati. Många kommersiell biodling verksamhet erbjuder också en tjänst pollinering av grödor som ger en betydande del av sin årsinkomst. Den plats där en biodlare håller hans bin kallas en bikupa eller ett bi gård. Biet kolonin hålls inne i en bikupa som är gjord av ett antal trälådor och ramar att hålla vax blad för bina att använda som utgångspunkt när man bygger vaxkaka. Den översta rutan innehåller honung, medan den nedre boxen används för att hålla bidrottning och de flesta av arbetstagaren bin. I USA är den mest populära typen av bikupor konstruktion som används för biodling som kallas Langstroth bee bikupa. Eftersom bina kan vara farligt, måste en biodlare tar flera säkerhetsåtgärder när du arbetar runt en honungsbiet koloni . En hatt eller slöja används ofta för att hålla ansiktet och nacken skyddas från svider. Handskar är en annan populär form av biodling skydd, men många biodlare som klagar på att handskar begränsar deras rörlighet. En huva kostym, vanligtvis tillverkade av ett färgat ljus tyg för att skilja biodlaren från honungsbiet naturliga predatorer, kan också användas.

när du arbetar med en honung Bee koloni, använder en biodlare en rökare för att lugna bina. Rök är användbart i biodlingen eftersom det döljer vakten binas larm feromoner och uppmuntrar de andra bina att föda genom att lura dem att tro att de snart kommer att behöva överge sin bikupa. Detta ger biodlaren tillräckligt med tid att inspektera kolonin och utföra de nödvändiga underhållet. Tallbarr, pulped papper, wellpapp, eller komprimerad bomull är några av de bränslen som kan användas i ett bi rökare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.