Vart tar Snakes Live?

Det finns över 2500 arter av ormar i världen, och ormar lever i nästan varje land och typ av livsmiljö. De enda områden i världen där det inte finns några ormar är Antarktis, Island, Grönland, Irland och Nya Zeeland. Alla andra delar av världen innehålla åtminstone några sorter av ormar.

De flesta ormar lever i tropiskt klimat. Till skillnad från däggdjur, ormar måste reglera sin egen kroppstemperatur. När de blir för varma de flyttar in i skuggan, och när de är för cool, de flyttar in i ett soligt område. De är mycket effektivare i varmt väder, vilket förklarar varför de föredrar att leva i tropiska områden. Ormar som lever i tempererade klimat övervintra på vintern.

Ormar är mycket anpassningsbar. Vid första anblicken verkar som om alla ormar är byggda på samma sätt, bara i olika storlekar och färger. Vid närmare granskning, men ser du att ormar har skillnader i hur de är uppbyggda. Dessa skillnader beror på miljön där ormarna bor.

ormar som tillbringar mycket av sin tid i träden längre med slanka kroppar. Ormar som tillbringar merparten av sin tid på fältet är mer kompakta, med sina kroppar gjorda för grävande. Ormar att bada och bo nära vatten ofta har en tillplattad form som hjälper dem att simma effektivt. livsmiljön där ormarna bor är lika varierande som de områden i världen där de är belägna. Ormar kan leva i vattendrag, i skogar eller öknar och på slätter. De bor vanligtvis där det finns en Amble mängd livsmedel, såsom gnagare, små reptiler, fåglar och grodor.

Ormar äter deras mat hela och ofta medan de fortfarande är vid liv. Även boa constrictor kommer att pressa sina byten till döds innan du äter den, de flesta ormar haka av dörr sin käke och sväljer sina byten medan det fortfarande lever. En orm tänder pekade bakåt, vilket hindrar fortfarande lever bytet från rusa ut ur ormens mun innan han sväljer.

Vissa arter av ormar föda levande ungar och andra lägger ägg, men några arter av ormar hand om sina ungar. Ormarna är mindre versioner av sitt vuxna jag, och måste genast börja jaga själva.

USA är hem för tio arter av hotade ormar och sju arter av ormar som är noterade på de hotade arterna listan. Många människor är skrämda av ormar, men de flesta är ofarliga. Även de flesta ormar som är giftiga skulle föredra att hålla sig borta från människor. Det är först när vi vandrar i områden där ormar levande att vi riskerar en olyckshändelse bett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.