Vad kan återvinnas?

Nästan allt kan återvinnas, men bara för att något är återvinningsbart inte nödvändigtvis att det kommer att återvinnas. Detta beror mindre på vad något är gjord av, och mer på politik lokala återvinning byråer. Små byråer och sopor företag insamling tenderar att återvinna mindre, eftersom de inte har resurser för bearbetning många återvinningsbart, och de behöver inte samla tillräckligt för att motivera bekostnad av upphandling för ca återvinningstjänster ut. För människor som verkligen oroar återvinning, kan det vara nödvändigt att släppa återvinningsbart bort på flera platser. Till exempel kan plast livsmedelsbutik påsar inte godtas i Curbside återvinning, men affären kan ha en uppsamlingsplats för dem. När det gäller plast, de flesta plaster faktiskt är återvinningsbart, även om vissa är svårare att återvinna än andra. Plast är märkta med sifferkoder som anger vilken typ av plast som användes vid tillverkningen av produkten. Återvinningsföretag lista vanligtvis koderna de kommer att acceptera för återvinning och plast märkta med andra koder kommer inte återvinnas av den kollektiva organ. Men vissa samhällen har insamlingsplatser för plast som inte sköts av återvinningsföretaget och det är också möjligt att skicka dem till en central plats.

Glas är alla helt återvinningsbart, även återvinningsföretag behöver reda ut olika typer av glas. Återigen kan ett återvinningsföretag diktera vilka glas man kommer att acceptera. Om ett återvinningsföretag utesluter en viss typ av glas, kan det finnas en lokal resurs som kommer att hantera det. Exempelvis kan ett skrotupplag eller auto body shop ta Bilglas.

Papper är också mycket återvinningsbart. Många återvinningsföretag i dag tar allt papper och kartong, och inte kräver separation. Andra kan begära glansigt material som ska återvinnas separat. Elektronik och apparater som datorer, kan mobiltelefoner, faxar, ugnar, och så vidare återvinnas också, även om de inte kan sättas i Curbside pickup. Tekniskt anses "elektroniskt avfall, elektronik kan bearbetas i en särskild möjlighet att dela upp dem på komponenter återvinningsbara delar, medan apparater måste behandlas av specialiserade skrotningsanläggningarna. p

Metall kan återvinnas, även om vissa specialprodukter kan behöva vidtas för att ett skrotupplag. Vissa metaller har faktiskt penningvärde, koppar, till exempel, kan säljas efter vikt. Produkter som däck och motorolja kan återvinnas också, även om många människor är inte medvetna om detta. De kan behöva plockas upp av en specialitet företag. Många bensinstationer och bilverkstäder accepterar motorolja och däck för återvinning, ibland mot en mindre avgift.

Tyger kan återvinnas, men, återigen, kan de behöva bearbetas av ett speciellt företag. Biodegradeables gillar varvet avfall och matavfall inte återvinnas, men de kan komposteras. Människor som saknar utrymme eller fallenhet för kompostering kanske kan ordna upphämtning av ett bolag som kompost kommersiellt.

Det är alltid bra att fråga ett återvinningsföretag direkt Om det finns frågor om ett återvinningsbart. Om företaget inte kommer att acceptera det, kan det ha förslag på möjliga återvinning alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.