Vad är spanska Moss?

Spansk mossa är en epyphytic anläggning i Ananasväxter familjen, som även omfattar ananas. Epyphytic växter lever helt ovan mark, förlita sig på andra växter och träd till stöd för sin antenn rötter, och medan de är i regel inte parasiter, kan de orsaka problem för de växter som de odlar på. Spansk mossa finns i den amerikanska södern, tillsammans med Central-och Sydamerika, och i söder i synnerhet, är det en tämligen välkända anläggningen.

Fysiskt, spansk mossa liknar den lavar kallas usnia . Den har långa, släpande stjälkar som är gröna till grå till färgen, omfattas av fina hårstrån och små skalor. Hår och skalor kan absorbera vatten, koldioxid och näringsämnen från luften, bränslepåfyllning fotosyntes för att stödja den spanska mossan som växer. Ibland lägger växt ut små gula blommor. Detta växt formellt kallas Tillandsia useneoides , med artepitet hänvisning till sitt utseende till usnia. Den vanligtvis växer på träd, vilket ger gott om utrymme att utveckla långsiktiga släpat mattor av stammar och rötter, och skapa en ganska tydlig syn. Många Södra romaner innehåller en scen under spansk mossa, och anläggningen används också för att skapa en gotisk stämning för en scen.

Även Spansk mossa är inte parasiter, kan det fortfarande ont växterna växer på. Om mattorna växa särskilt väl utvecklad, kan de stänga av tillgången på ljus till värden träd, vilket gör det svårt för träd till fotosyntes. Stora mattor av spansk mossa kommer också att bygga luftmotstånd, vilket gör träden mindre chans att överleva kraftiga vindar. Av denna anledning, somliga bort spansk mossa från sina prydnadsträd, att se till att de trivs.

Historiskt, spansk mossa har haft ett antal kommersiella användningar. Många rederier i södra används spansk mossa som förpackningsmaterial, eftersom det är lätt och isolerande, vilket gör den idealisk för förpackning ömtåliga föremål. Det används också i torkade blomsterarrangemang, och som marktäckning material för krukväxter, för att hålla jorden fuktig. Många hantverk och butiker trädgård säljer påsar eller block av spansk mossa, för dem som vill använda den i projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.