Vad är övergödning?

Övergödning hänvisar till en ökning av näringsämnen i ett vattenområde. Även övergödning är en naturlig process, när den är snabbare att det är en fråga för oro. Många mänskliga aktiviteter har lett till omfattande övergödning i floder, bäckar, sjöar och hav runt om i världen. Om de lämnas därhän, blir övergödning ett problem, allvarligt påverkar vattenkvaliteten och den biologiska mångfalden. Övergödning erkändes först som ett problem i mitten av 20th Century, och många biologer studera det i stor utsträckning i ett försök att förhindra ytterligare övergödning av vitala organ vatten runt om i världen. i betydelsen av en naturlig process, är eutrofieringen del av åldrandet av vattenförekomster. När en vattenförekomst ursprungligen former, tenderar att vara låg på näringsämnen. Som strömmar foder vattenförekomsten, bära de näringsämnen som främjar floran, i slutändan låta andra arter att växa också. Ett lager av sediment växer långsamt och gradvis vattenförekomsten i slutändan kommer att förvandlas till ett kärr eller mosse, som sediment förflyttas vatten och de arter i området förändras. Det kan vara övergödning accelererat snabbt av mänsklig verksamhet, i vilket fall det kallas "övergödning. "Gödnings-och gödselmedel avrinning från jordbruk är den främsta orsaken till övergödning i världen. Eftersom dessa näringsämnen in i vattenförsörjningen, uppmuntra de en explosion av växter och alger, en händelse som ibland kallas en algblomning. Den växtlighet minskar dramatiskt mängden tillgängligt syre i vattnet, slutligen kvävning ut djurarter och skapa en så kallad "död zon. "

Oceanic döda zoner är en viktig fråga, eftersom många av dem har fram i områden som gav ett gott liv i havet. Mexikanska golfen, till exempel, har en ökänd död zon som är större än staten New Jersey. Sjöar och floder som har drabbats av övergödning lätt kan identifieras, eftersom de vänder sig ofta skarpt grön eller röd som en följd av algblomning i deras vatten. Dessa chockerande färger är tecken på allvarlig sjukdom, och en viktig fråga för forskarna.

Eftersom övergödningen är inte önskvärt, har många nationer arbetat för att förhindra det. Gårdar, till exempel, förväntas att noga kontrollera sina gödningsmedel och gödsel, och miljömyndigheter får böter dessa anläggningar för avrinning över acceptabla nivåer. Många länder försöker också ta bort övergödning i sina vatten, och de får använda andra åtgärder för att skapa zoner övergödning buffert, förhindra spridningen av problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.