Vad är krasse?

krasse ( Tropaeolum majus ) är glada gul, orange och ibland röda blommor som växer på stora smygande vinstockar som lätt kommer att gå om all tillgänglig yta. Hittade växer över hela världen, krasse naturligt resistenta skadegörare och läckra: bladen och blommorna av anläggningen kan ätas, och har en kryddig smak som passar bra med en mängd olika rätter. Krasse är också mycket lätt att odla, och ett naturligt val för många trädgårdsmästare som vill ha en attraktiv och lättskötta växter.

krasse är utomordentligt hardy: de kommer att växa som annueller i zonerna 3-9, och kommer att perenn i zon 10-11. I en årlig form, kommer krasse explodera med bladverk och blommor på våren och sedan dö på hösten. De döda blad kan skäras bort eller vänster, beroende på smak, och eftersom växterna naturligtvis reseed, kommer de fram igen på samma plats nästa år. Evigt kommer krasse behåller sina gröna blad året om och blommar på våren och sommaren. I båda fallen kommer krasse sprids lätt och motståndskraft mot skadegörare som insekter och sniglar.

Bladen av krasse jämförs ofta med lilja pads. De är runda, ljust gröna, och knytas till tjocka, släpande stjälkar moderplantan. De fem petaled blommor kommer i olika färger, men alla av dem har en svagt kryddig doft och smak, tillsammans med en sammetslen konsistens. Trädgårdsmästare som vill uppmuntra sina krasse att blomma kan undanhålla vatten, vatten svultit växter producerar mycket mer blommor. Förutom sprids snabbt, krasse kan också vara destruktiva. De bör inte planteras nära hem eller längs stängslet linjer, eftersom de kan rippa den rangerbangård från ett hus och demontering ett staket. Beslutsamma blommorna kommer också att dyka upp igen år efter år oavsett om de är efterlysta. Dessa färgglada blommor bör planteras med stor försiktighet.

kan Nasturtium blommor användas i kakor, sallader och välsmakande rätter. Bladen är ett utmärkt komplement till sallad blandar, och båda är mycket höga i C-vitamin ger näring samt färg och smak. De kan också användas som dekorationer i blommor buketter och kransar. Den ljusa färgen på blommorna är också en utmärkt fågel lockbete, och kolibrier i synnerhet verkar njuta krasse. Flyttande fjärilar också ibland dra nytta av stora fläckar av krasse för mat och husrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.