Vad är koldioxid?

Koldioxid är en oorganisk kemisk förening med ett brett spektrum av kommersiella användningsområden, från tillverkning av lasrar till kolsyran av läskedrycker. Denna förening finns naturligt från jordens miljö, och det tillverkas i en mängd olika sätt, kommersiella koldioxid är vanligen härrör från biprodukter av industriella processer. Denna ödmjuka gas har blivit ett ämne av intresse för människor, eftersom det klassas bland de växthusgaser, gaser som påverkar jordens miljö när de når höga koncentrationer i atmosfären. Den kemiska formeln för koldioxid CO2, och det tar formen av två syremolekyler kovalent bunden till en enda molekyl koldioxid. Denna förening bildas genom nedbrytning av organiskt material samt genom andning och förbränning. Mängder koldioxid i miljön före tillkomsten av 20th Century hölls stabil med växter, som kunde absorbera koldioxid som det var för att användas i fotosyntesen.

Så tidigt som på 1600-talet, folk började tänka på koldioxid, men de visste inte vad jag ska kalla det. Flamländska kemisten Johann Baptist van Helmont gjort observationer gav en försmak av förekomsten av koldioxid, där scenen för banbrytande arbete i den 18: e talet av Joseph Black, en skotsk kemist som identifierade sig koldioxid och utforskade många av dess egenskaper. Av 1800-talet hade folk lyckats skapa och studera andra former av koldioxid, såsom dess fast form.

Vid rumstemperatur tar koldioxid i form av en luktfri, färglös gas som är obrännbart i normal villkor. Koldioxid kan tvingas in i en fast form, i vilket fall det är känt som kolsyresnö och gas är giftigt för djur i höga koncentrationer. Människor som andas för mycket koldioxid i huvudsak kväva, slutligen faller i medvetslöshet som sin syrgasmättnad sjunker.

Detta gas som används för saker som att skapa en inert miljö för svetsning, brandbekämpning, och kolsyra i drycker, bland många andra saker. Koldioxid är en viktig del av kolets kretslopp, en komplex cykel som ligger bakom många av mekanik för livet på jorden. Även denna gas är helt naturligt, började vissa människor att vara bekymrade över ökande koldioxid mot slutet av 20-talet. Forskarna blev orolig för att människor kunde producera för mycket koldioxid för växter att bearbeta, en praxis som eventuellt skulle kunna leda till allvarliga miljöproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.