Vad är ett hönsägg?

ett hönsägg är ett ägg som lagts av en höna. I allmänhet är ägg består av flera delar. De har ett hårt yttre skal, vilket skulle bidra till att skydda ett växande embryo fågel (om ägget befruktas), och innanför skalet är ägget. Ägget är den reproduktiva cellen eller ägg produceras av kvinnliga fåglar som skulle vårda och behålla ett embryo innan den var stark nog att bryta sig ut ur skalet och bli ett "fullvärdigt" kyckling. I de flesta däggdjur, ägg som är obefruktade regelbundet byggnad med speciella livmoderslemhinnan som skulle hjälpa vårdar en växande fostret. Befruktade ägg stannar på plats och blir en del av de byggstenar som växer till ett barn däggdjur. Hönsägg är olika i detta avseende. Höns lägger både befruktade och obefruktade ägg, och de flesta av utvecklingen av kyckling embryo i befruktade ägg sker utanför honan kropp. Särskild omsorg i ett befruktat hönsägg krävs för att detta skall inträffa. Det finns två huvudkomponenter av äggen i hönsägg. Dessa är de äggvita eller "vita" av ägg och vitellus eller ägg gula eller äggula. De flesta människor kommer att notera några tjocka mjölkvit membranös strukturer i ägget också. När inte ge näring till växande kycklingar, dessa ägg är en källa till näring för människor och för djur som kan äta ägg. Faktum är att av alla ägg som konsumeras av människor, kyckling ägg är vanligast, och recept kräver ägg brukar betyda ägg från höns, såvida de inte anger något annat. Om det finns specialitet marknader som säljer emu, struts, vaktel och ägg anka, de är fortfarande en liten andel av de ägg som köps av människor.

Medan kycklingen hyllades gång så kanske en perfekt mat för människor, det finns en oro konsumerar alltför många ägg. Även om ett ägg är oerhört rik på kalorier, äggula innehåller höga halter av kolesterol. En del människor undviker problemet genom att helt enkelt äta äggvitor istället, som har hög halt av protein. Andra däremot, tycker inte om de vita ätit ensam. Det finns även några argument att källor till kolesterol i äggula hönsägg kan faktiskt bidra till lägre totala onda kolesterolet räknas, även om detta problem är kraftigt omdebatterad.

De flesta människor fastnar äta det inre av ägget och antingen kassera eller kompost äggskal. Egentligen, äggskal är ätliga, och vissa människor blanda dem i shakes. Äggskal kan också utgöra en del av hönsfoder eftersom de har näringsvärde.

En sak som kan vara förvirrande för människor är olika grader av hönsägg och deras olika storlekar. Dessutom är vissa ägg märkta ekologiska och andra kan säljas som skapas av frigående höns. Det land där äggen produceras vanligen reglerar definitioner av varje av dessa villkor och kvaliteter. Typiskt ett hönsägg som är frigående och ekologisk kostar mest, men priset är oftast högre för större ägg också, och vissa människor köper befruktade ägg eftersom de är lägre kolesterol eller ägg med olikfärgade skal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.