Vad är ett Cloud Forest?

Ett moln skog är en skog i en region med konsekvent molntäcke, med moln som faktiskt gräva i skogen själv och skapar en mycket fuktig, dimmig, dunkel miljö. De allra flesta molnskogar är tropisk regnskog, men molnskogar kan också hittas i subtropiska och tempererade områden. Några av de mest kända är i Sydamerika, där forskare samlas för att studera ekologi molnskogar och att främja bevarandet av denna unika typ av skog. Sydostasien och Afrika har också långa sträckor av molnskog. Du kan också höra en molnskog kallat en dimma skog, en anspelning på den tunga lager av dimma som samling i skogen, eller som en mossa skog, eftersom molnskogar ofta är värd mycket mossa och andra vatten-älskande växter och epifyter gillar orkidéer. Miljön i molnet skogen är definitivt unikt, värd för en mängd olika växt-och djurarter, varav vissa finns ingen annanstans i världen.

För att ett moln skogen till, det måste vara på en höjd så högt att molnen ska visas och i en region där moln har anledning att hålla sig nära marken. Många molnskogar ligger i dalgångarna, där moln är fångade av det omgivande geografin. Andra är i kustområden, där huruvida förhållandena kraft en konsekvent skikt av moln och dimma att finnas kvar under en stor del av året. Att vara i ett moln skog kan kännas lite overkligt. Molnen skymmer sikten, speciellt högt upp i skogen, och miljön känns mycket fuktigt. Konstanta ljudet av droppande vatten kan höras, och i skogen är oftast sumpiga i naturen. De träd, buskar och växter växer tjock och frodig, med ett överflöd av epifytiska växter som finns på varje tillgänglig yta, dra nytta av de enorma mängder fukt i luften för att växa och frodas. Ljudet är ofta dämpas av dimman tät och växter, och det kan vara svårt att tala om var ljuden kommer ifrån, på grund av den främmande akustik.

Vissa tropiska moln skogar har blivit semesterorter. Besökare kan ströva längs förhöjda gångbanor i skogen kapellet för att få en skymt av den rullande dimma som omger skogen, och de kan också utforska skogen längs marknivån. Hotell och andra anläggningar kan se ut över skogen, tillåter människor att se ett hav av moln som ibland bryter upp för att skogen att kika igenom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.