Vad är eremitkräftor?

En eremitkräfta är ett litet kräftdjur som tillhör stammen av leddjur. Med cirka 1. 400 kända arter, eremitkräftor lever antingen på land, i tidvattenmiljön områden, eller i både djupt och grunt vatten av världshaven. De återfinns nästan över hela världen, från tropikerna till Arktis. Namnet eremitkräfta är en smula missvisande, eftersom eremitkräftor är sociala djur som vanligtvis reser i stora grupper. Det mest utmärkande drag i en eremitkräfta är att den använder skal av ett annat djur som sitt hem. Lämpligaste är skal av snäckor, vanligtvis sniglar. Den eremitkräfta är inte aggressiv, och kommer därför vanligtvis inte attackera en levande snigel i sitt skal om det inte är sjuk. Den eremitkräfta föredrar skal som redan är lediga.

Tyvärr, några eremitkräftor utnyttja Manmade objekt som förorenar haven och stränderna att göra sina hem. Eremitkräftor har setts bostad i små burkar, plasthölje, eller något annat avfall som kommer att göra. Experter tror att detta beteende är resultatet av en nedgång i tillgänglig gastropod skal. De tror att föroreningarna orsakar en minskning av snigeln befolkningen som tvingar tillsammans med praxis att samla snäckskal, det eremitkräfta att bosätta sig i Manmade material. En eremitkräfta inte kan bo i samma skal för evigt. Den största anledningen till att en eremitkräfta måste söka andra tankar är att det växer sig större, och naturligtvis inte tanken inte. När skal finns många eremitkräftor byta skal ofta i deras sökande efter den ultimata passform. En eremitkräfta lämnar sällan sitt skal, men måste göra det ibland för att para, molt, eller flytta till ett nytt skal.

eremitkräftor använda skal eftersom de har en extremt mjuk buk som måste skyddas mot rovdjur. Den synliga delen av eremitkräfta består av ett hårt exoskelett, en mycket stor klo som används för att bryta upp mat och för försvar och en relativt liten klo som används för att äta. Såväl klor bistå eremitkräfta i sin ivrig klättring. Den dolda delen av eremitkräfta kropp har små ben som gör det möjligt att flytta när ur sitt skal och hjälpa till att förankra sin kropp när innanför skalet.

eremitkräftor har blivit ett populärt husdjur som ofta säljs eller vann på havet gångvägarna. De är tyvärr ses av många som låg underhåll, slänger bort sällskapsdjur, som ersätter den traditionella karnevalen guldfisk. Det är nästan omöjligt att odla eremitkräftor i fångenskap, eftersom de kräver havet för att deponera sina ägg. Av denna anledning måste djuraffärer och gångvägarna få deras eremitkräftor direkt från naturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.