Vad är en utfrågning Dog?

En utfrågning hund är en tjänst hund som har utbildats för att hjälpa en hanterare som är döva eller hörselskadade. Hörande hundar är tränade att erbjuda "god varningar" till deras hanterare för att indikera att ett ljud av intresse eller oro sker, från ett brandlarm till en vän skrika ut en hälsning. Varje hundras kan användas som ett förhör hund, och många hörsel hundträning organisationer väljer att utbilda räddade glider, om möjligt, ge dessa hundar en andra chans i livet. Innan en hund kan börja träna som förhandling hund, han eller hon först lära sig att vara extremt lydig. Potentiella assistanshundar måste vara mycket väl artig, lugn och vänlig, och de är oftast utsätts för en rad olika stressande situationer under träning för att se hur de beter sig. Uppenbarligen en tjänst djur som bultar på ett högt ljud eller snaps på barn kan vara potentiellt farliga och sådana djur entledigas från sitt träningsprogram. När hunden har tränats, socialiserade och testade, han eller hon börjar lära mekanik ljud varning. På den mest grundläggande, kommer en utfrågning hunden lära sig att rycka på en ledande eller tass vid förarens ben för att indikera att det finns ett ljud som kräver uppmärksamhet. Många hörsel hundar lär sig också flera särskilda varningar, och de kan lära sig att göra saker som drar sig undan riktning mot ett brandlarm för säkerheten. När hunden har lärt sig alla hans eller hennes lydnad kommandon och tränats att reagera på ljud, han eller hon introduceras till potentiella hanterare, som vanligen testa hunden under en kortare period för att säkerställa att hunden är en bra match.

flesta organisationer som tillhandahåller hörsel hundar också ta hand om deras rutin sjukvård, eller har rekommendationer för veterinärer som hanterar tjänsten djur. Dessa organisationer kan också erbjuda fortbildning samt regionala meetups, för människor som är intresserade. Vanligtvis blir en utfrågning hund en nära familjemedlem som han eller hon utgör en värdefull service utöver kamratskap.

Mycket särskild hearing hundar är tränade att hjälpa döva /blinda ägare, i egenskap av ledarhundar Förutom att framträda som hörsel hundar. För döva och blinda, denna typ av tjänster djur kan vara oerhört befriande, eftersom den tillåter föraren att ha mycket mer rörelsefrihet än han eller hon annars skulle.

Enligt lagen hörsel hundar, måste tillsammans med andra hjälp djur, beviljas tillträde till offentliga platser där ägarna vill gå. I många länder får höra hundar förväntas bära särskilda emblem som anger att de arbetar djur och ägare kan behöva genomföra ett kort. Undantaget från detta är USA, där tjänster djur är starkt skyddade enligt Americans with Disabilities Act (ADA), enligt lag, inte amerikansk tjänst djur inte behöver bära särskilda insignier, och folk kan inte begära att ett identitetskort som Detta anses vara diskriminering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.