Vad är en sandstorm?

En storm är tekniskt en atmosfärisk störning som innehåller ett eller flera av följande: hagel, blixtnedslag, regn, slask, snö och /eller åska. Vissa stormar kombinera typiskt nederbörd och vind, såsom åskväder, orkaner och cykloner. Andra stormar, såsom damm stormar och sandstormar, har vind men ingen nederbörd. är Dust stormar orsakade av kraftiga vindar passerar över lösa partiklar av damm. Damm kan utvecklas på jordens yta på grund av torka eller torra förhållanden som är mindre hårda, men ändå lämna jorden torra. Erosion, överbetning av gräsmarker, och ökenspridning bidrar också. Damm har lyfts till cirka 3,8 miles (6,1 km) över jorden av en sandstorm. De problem som orsakas av damm stormar bland annat minskad synlighet, skapa andas bekymmer och kappa allt med damm, som kan vara skadliga för utrustning och maskiner.

Dust stormar förekommer i många delar av världen. Under en torka som ägde rum på 1930-talet i USA och Kanada, lantarbetare av hundratusentals fördrevs av damm stormar. Torrperioder har också förekommit på 50-talet, 70-talet och från slutet av 80-talet till 90-talet. Under 2007 orsakade en sandstorm i Texas allvarliga skador, skicka folk till sjukhus med andningsproblem frågor och senarelägga många flygningar i Dallas-Forth Worth Airport.

Australien är ett annat område som är utsatt för damm stormar, även om de är mindre vanliga där än åska. I november 1902 under en period av torka, som en sandstorm som "The Great Dust-Up" började i södra Australien och norrut spridas till Victoria och delar av New South Wales, med nå Sydney. Denna särskilda sandstorm åtföljdes av ett ovanligt fenomen: rapporterades "Balls of Fire" som tros ha bildats av statisk elektricitet på grund av förflyttning av dammpartiklar. Dessa Balls of Fire både duschat gnistor från himlen och även ställa vissa byggnader i brand.

Under de senaste åren har betydande damm stormar drabbade i Konungariket Bahrain 2008 och i Karachi, Pakistan 2007. Stor damm stormar ursprung i Inre Mongoliet kan resa långt för att orsaka föroreningar i Peking, gjorde som ett under 2006. Sju dagar efter detta sandstormen började dammet nådde USA: s västkust.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.