Vad är en regnmätare?

Vare amatör eller professionell meteorologer, antingen jordbrukare eller trädgårdsodlare, många vill veta hur mycket regn faller. Det enklaste sättet att mäta detta är med en regnmätare. Dessa enheter mäta nederbörden i steg så liten som en en hundradel av en tum. Den geniala regnmätare kan vara så enkelt som en tratt flyter in i ett rör, eller så komplicerat som en plastbehållare ansluten till en datoriserad spårvidd. Grundläggande regnmätare består av två långa glas eller rör av plast. En tub har en tratt på toppen och passar inuti översvämningen röret. Röret med en kanal är märkt i hundradels tum och kan läsas från utsidan. Denna regnmätare har vanligtvis ett monteringsfäste så att den kan placeras mot den sida av ett hem eller förrådsbyggnad. En utförligare regnmätare består av en plasthink ovanpå en datoriserad läsare. Dessa mätare har en mycket mer regn och kommer ofta mäta nederbörd över en längre tidsperiod. Vissa datoriserade mätare även har en trådlös funktion! Mätvärdena visas på en liten LCD-enhet som ser ut ungefär som ett kök timer. Detta innebär vädret watcher inte behöva gå utanför medan den fortfarande är våt att veta hur mycket regn har fallit. Dessa Fancy versioner kan också registrera andra väderinformation, såsom temperatur, luftfuktighet och lufttryck-allt finns på fjärrkontrollen avläsning.

korrekt mäter nederbörd är viktig eftersom jordbruket och andra näringar är beroende av vädret behöver veta hur blött det är. Denna information kan ha en inverkan på vad verksamheten kan åstadkomma. Dessa mätningar ger också forskarna en bättre bild av klimatet i ett område, vare sig dag eller under en lång tid. Exakta regn mätningar är avgörande för skillnaden mellan en "dry spell" och sann torka, till exempel.

En enkel regnmätare kan köpas i alla hem leverans Store, ibland för så lite som 5 USD. Det mer genomarbetade, gauges datoriserade finns i vissa butiker och på nätet, liksom. Med tanke på allt de gör, de rimliga priser. En trådlös regnmätare med egen tömningen regn hink är ungefär US $ 45. De flesta är prissatta i $ 30 till $ 60 utbud och en snabb sökning på Internet kommer att dyka upp en mängd leverantörer och sorter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.