Vad är en räddningshund?

En räddningshund, mer korrekt kallas sök och räddning (SAR) hund är en hund tränad för att hitta människor som är försvunna eller fastna under skräp. Räddningshundar och deras hanterare kan hittas arbetar över hela världen, i en mängd olika miljöer från kollapsade byggnader lavin platser. I många regioner, frivilligorganisationer erbjuder SAR hund tjänster till samhället, med några frivilliga åtaganden om att resa långa sträckor som det behövs, att användningen av ett frivilligt nätverk säkerställer att söka och hundar räddning alltid kommer att finnas tillgängliga. Varje hundras kan fungera som en sök-och räddningshund, även om vissa raser som blodhundar, labradorer, och andra hundar jakt tenderar att föredra. Den viktigaste egenskap i en räddningshund är en bra attityd, och de flesta hundar som börjar sin utbildning mycket unga så att de lär sig att vara mycket lugn, väluppfostrad, vänliga hundar innan de börjar köpa verktyg av handeln för att bli en räddning hund. En bra räddningshund har angelägna syn, ett gott luktsinne, skarp hörsel, uthållighet och tålamod, eftersom han eller hon kanske måste jobba ett stort område i flera timmar innan något dyker upp. Det finns ett antal olika typer av räddningshundar, alla utbildade för att utföra specifika uppgifter. Air doft hundar, till exempel, är beroende av sitt luktsinne för att hitta folk som gått vilse i skogen eller på andra platser. Trailing och spårande hundar aktivt följa en doft spår att hitta personer, medan vatten hundar är utbildade för att identifiera drunkna offer under vatten. Lavin hundar kan hitta människor som begravts under högar av snö, och de är ofta mycket upptagen under vintern i bergsområden.

Träning en räddningshund är hårt arbete. Hela utbildningen tar vanligen cirka två år, eftersom både hund och hans eller hennes hanterare behöver lära sig ett brett sortiment av färdigheter. Hundföraren lära sig saker som första hjälpen, vildmark överlevnad och vildmark navigering, medan hundarna lära sig att hitta personer med minimal information.

För både en räddnings hund och handler kan arbetet vara mycket givande, men det kan också vara stressigt och ibland deprimerande. Speciellt när räddningshundar används vid katastrof platser, hundarna ibland blir känslomässigt betonade när de inte kan hitta levande offer. I ett fåtal fall har räddningshund hanterar planteras faktiskt assistenter vid de platser som av katastrofer så att deras hundar kan "hitta" någon att rädda så att vi mår bättre om deras arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.