Vad är en persisk katt?

persiska katt är en mycket populär ras av tamkatt och är en speciellt populär utställningskatt. Perserkatter är stora arbetsföra med ett brett huvud, brett placerade öron, kort nos, runda kinder, stora ögon och ganska korta ben. Den persiska katten har sitt ursprung i den iranska platån, men har utvecklats genom avel med brittiska långhåriga katter och Angora katter i artonhundratalet. American perserkatter har utvecklats genom avel med Maine Coon katter och Angora katter. Den persiska katten behöver konsekvent grooming. Daglig borstning och kamning med en metall kam hjälper till att förhindra materia. Bad är oftast nödvändigt för rasen är ungefär en gång per månad och kan startas när perserna är ungarna så att de inte motstå bad så mycket när de är äldre. Kontrollera att processen är mild och som icke-traumatiska som möjligt. De som inte vill spendera mycket tid noga grooming en katt bör definitivt överväga en annan ras än en perser!

Medan vita perser katt är nog det mest lätt igenkännbara, det finns faktiskt många olika färger av perserna. De varierar från vitt till svart och både fast och punkt sorter finns. De sju färg typer av perserna är solid, silver och guld, skuggad och rök, Himalaya, Tabby, Calico och parti-färg. Vissa typer av perserna har kortare nosar än andra sorter.

Kortare nosar orsak kan andas och problem med bihålorna. Den persiska katt är också benägen att Feline polycystisk njursjukdom (PKD) där cystorna växer i njurarna, minska njurfunktion och leda till njursvikt. PKD strejker vanligtvis katter mellan tre och tio års ålder.

är Den persiska katten känd för att vara mild och för sin lojalitet och tillgivenhet. Det är ofta en bra ras att ha i hem med barn och andra djur. Emellertid förefaller detta inomhus ras att göra bäst i en lugn, stabil hem eftersom det tenderar att föredra rutin och säkerhet. På grund av dess korta ben, kraftig kroppsbyggnad, är den persiska inte mycket höjdhoppare. Det betraktas allmänt som en av de mindre aktiva kattraser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.