Vad är en nakensnäckan?

En nakensnäckan är en marina snäckor i underordningen Nudibranchia. Det finns över 3. 000 unika nakensnäckan arter, med många fler identifieras varje år, vilket gör nakensnäckor bland de mest skiftande av marina organismer. De är också mycket utbredd, nakensnäckor återfinns i grunda kustvatten över hela världen, utom i extremt kalla områden. är dessa djur som ibland kallas "sea sniglar," men detta är inte mycket precist begrepp. Liksom andra sniglar, nakensnäckor är skallösa blötdjur, men det finns många andra sniglar i havet, så att säga. Det kan nämligen finnas ett brett spektrum av djur anses hav sniglar, och de flesta forskare undviker att använda detta begrepp, eftersom det har blivit så allmän att det i huvudsak är meningslöst. "Nakensnäckan" är mycket mer beskrivande.

nakensnäckor har en rad intressanta egenskaper. Den första är färgsättningen, som ofta är mycket utsmyckade, och även mycket ljus. Nakensnäckor finns i en mängd olika färger, från heta rosa och gult till zebra-randiga, och de är iögonfallande invånarna i grund och pooler tidvattnet som följd. Nakensnäckor utvecklar även utväxter från deras kroppar som är ungefär som att mjuka taggar, och de kan lagra gift, sveda celler och gifter från sina byten i dessa utväxter så att när de är bitna eller attackerade kan de slå tillbaka.

förmåga att binda och återanvända potentiellt skadliga komponenter sitt byte gör nakensnäckan ganska unik. De flesta djur skulle dö eller bli mycket sjuka om de ätit en mängd olika giftiga varelser, ännu nakensnäckor utvecklats till att inte bara rulla med sina slag, men att aktivt använda dem. på latin, "nakensnäckan" betyder "naken gälar, förseende det faktum att dessa snäckor andas genom huden, snarare än genom specialiserade gälarna. De har också mycket enkelt nervsystemet och Matsmältningskanaler, liksom andra mollusker, och de är samtidigt hermafroditer, kön som har drag av båda könen på samma gång. Flesta nakensnäckor föredrar att söka partners snarare än själva befruktningen, om kopplingar av befruktade ägg i områden där de unga kommer att spridas efter kläckning.

Några akvarier som är inriktade på marina djur har nakensnäckor på displayen, eftersom många människor är fascinerade av dessa färgglada havsdjur. De kan också ses på plats längs många kuster i världen, och tack vare det faktum att de lever det grunda vattnet, ingen speciell utrustning krävs. När tidepooling att söka nakensnäckor och andra intressanta varelser, skulle folk komma ihåg att hålla ett öga på havet, eftersom sneaker vågor kan utgöra en betydande fara för oförsiktiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.