Vad är en doft Hound?

En doft hund är en typ av jakthund utvecklats för ett starkt luktsinne. Scent Hounds hitta byte av doft, och kan spåra sitt byte över stora avstånd. Du kan också höra doften hund kallad sniffer eller tracker hund med hänvisning till deras huvudsakliga kompetens. Däremot utvecklades syn hundar att identifiera och spåra rov med sitt stora syn.

Flera drag är utmärkande för doft hundar. Dessa djur är mycket muskulös och tjock, med organ utformad mer uthållighet än hastigheten. Scent hundarna kan resa oförtröttligt över stora avstånd tack vare sin muskulösa organ och deras mänskliga hanterar brukar bli utmattad innan de gör. Scent Hounds tenderar också att ha korta ben, så att deras kroppar är nära marken, och de har ofta tunga hudveck runt halsen och hängande öron. Enligt uppgift är det extra köttet runt huvudet på en doft jakthund ska förbättra luktsinnet.

nosen på en doft jakthund är också lite annorlunda än en vanlig hund. Scent hundarna har särskilt stora näsborrar öppningar och cavernous näsor, exponera ett stort område på inkommande dofter. Det utökade området gör det möjligt för hundarna att ta upp ens subtila dofter, med viss doft Hounds är kan fånga upp spår som är över tre dagar gammal.

De flesta doft hundarna är flitiga djur som tenderar att vara lite blyg med personer de inte känner, trots att de är vänliga mot människor som de har värmts upp till. Scent Hundarna har också fått utbildning i att bo och arbeta i förpackningar, så de klarar sig mycket bra med andra hundar, även om många doft hundarna kommer att försöka etablera dominans då det infördes nya hundar, vilket återspeglar den organisatoriska karaktär mest koppel med hundar. Scent hundarna är också starkt lojala mot sina hanterare, särskilt när välutbildade.

Några exempel på doft jakthund raser är: coon hundar, Beagle, foxhounds, spårhundar, Bassets och taxar. I vissa regioner i världen, folk vill hålla doft hundar som husdjur, njuter av sin vänliga natur, intelligens och fyllig attityder. Däremot gör doft hundarna inte lämpar husdjur för alla människor. Dessa hundar kräver mycket motion, och de föredrar miljöer där de tillåts att spåra saker, som utövar sina naturliga färdigheter. Ägare som inte kan ägna minst två timmar om dagen för att ta hand om och utövar sina hundar kanske vill välja en annan hund grupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.