Vad är en bevingad Cat?

Winged katter första fläckig århundraden sedan, och under åren har många människor trodde att de faktiskt kunde flyga. Andra trodde att de bara mytiska varelser. Faktum är dock bevingade att katter verkligen existerar, men de kan inte flyga och de inte har någon form av magiska krafter. Istället finns vetenskapliga skäl att en del katter verkar ha vingar. En bevingad katt kan tyckas ha vingar på grund av dålig grooming. Särskilt i långhåriga katter, felaktig eller ovanliga skönhetssalonger kan få håret att matta och bilda vad som ser ut som vingar. Den toviga päls hänger från kattens kropp, tills katten kastar hela avsnittet och det faller av. Men ibland blir den toviga pälsen av en bevingad katt fångas på något och verkligen drog sig undan i stället. När katter med tovigt päls köra dessa Wing-liknande avsnitt flik, vilket kan ge dem intryck av att försöka flyga.

fast kanske mindre vanligt, kan en bevingad katt har faktiskt extra armar och ben på grund av fosterskador. I dessa katter är extra ben täckta med päls och kunde se ut vingar. Om till exempel ett par extra frambenen är placerat i skulderpartiet, kunde de framstår som vingar. Men dessa så kallade winged katter inte kan flyga, och de extra lemmarna är oftast värdelös. Ibland kan en bevingad katt har onormalt elastisk hud. Detta tillstånd kallas kattdjur kutan asteni (FCA), som är en missbildning några katter föds med. Konkurrensverket orsakar ovanligt stretchig huden att bilda ett kattens kropp, som på sina axlar och rygg. Det kan också finnas på kattens lår. Denna extra-elastisk hud formulär veck som kan visas vara vingar. Men katter drabbas av detta tillstånd kan inte klaff dessa vingar eller använda dem för att flyga.

Även en bevingad katt med Konkurrensverket kan inte flap sina vingar-liknande hud, kan det ibland röra det. Ibland hudveck har muskelfibrer i dem, vilket gör att katter att flytta dem. De kan dock inte faktiskt klaff vingar som fåglarna gör eftersom hudveck saknas leder och ben som skulle kunna göra fladdriga möjligt.

Den extra elastisk hud en bevingad katt med katt kutan asteni är mycket bräcklig, den kan rivas om det kommer i kontakt med något som är ännu lite vass. Faktum är att dessa bevingade katter tår ibland sitt eget skinn när de repas eller grooming själva, men huden ofta läker snabbt och det finns liten eller ingen blödning inblandade. I andra bevingade katter, men tårarna utvecklas till större sår. Ofta bevingade katter med detta villkor är avlivas eftersom de är så lätt skadade och kräver normalt en hög grad av extra veterinär vård och omsorg i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.