Vad är en Tumbleweed?

En Tumbleweed är en buske av släktet Salsola . Fabriken har mellan 100 och 130 arter hemma i områden i Europa, Afrika och Asien. Tumbleweeds kolonisera nya områden genom att bryta från sina rötter på hösten och spridningen av utsäde som de blåses omkring av vinden.

och andra Tumbleweed arter fördes oavsiktligt till Amerika den 19th century av ukrainska lantbrukare. Den Tumbleweed blev allestädes närvarande i den amerikanska västern och därmed blev förknippade med detta område i det allmänna medvetandet. I västra låtar och senare i filmen, utvecklades Tumbleweed som en symbol för tristess, ödslighet, tomhet, och planlös vandring.

Tumbleweed är en mycket härdig växt, eftersom den är resistent mot salt och torka och kan att sprida sina frön över stora områden. Anläggningen har möjlighet att fortplanta sig så bra med denna metod att dess frön inte har utvecklat skyddande beläggning eller mataffärerna ses i de flesta andra växter. Dessutom är Tumbleweed s Taproot, som fortfarande är kvar, när busken avbryter för att tumla runt i landskapet, nästan omöjligt att förstöra och växer en ny växt varje år.

Tumbleweed betraktas som ett skadedjur och invasiva arter. Har liten eller ingen praktisk användning. De unga skotten kan tjäna som föda för hästar, får och boskap, men de kommer bara äta det i brist på något bättre.

Även om United States Department of Agriculture avsiktligt införts Tumbleweed i vissa områden av USA kring sekelskiftet 20th Century, i hopp om att det kunde föda boskap i tider av torka, klassificerar det nu anläggningen som en skadliga ogräs. Tumbleweed i hög grad kontrolleras i USA med växtbekämpningsmedel.

är några Tumbleweed arter som används som livsmedel i vissa delar av världen. Salsola soda äts råa eller kokta i Italien, och Salsola komarovii skördas för livsmedel i Japan, där det är känt som "mark tång. " Fröna av Tumbleweed kan användas för att göra mjöl, men de är ganska svårt att samla in.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.