Vad är en Thundersnow?

En thundersnow är en mycket ovanlig typ av åska där snö faller, istället för regn. Ibland, en blandning av snö och regn faller, skapa vad mera korrekt kan kallas en thundersleet . Mindre än en procent av åska är thundersnows, och huvuddelen visas runt mars, då väderleken verkar vara mest mogna för dessa ovanliga åska. Som alla som har varit i en thundersnow kan intyga, är det ganska syn.

Flera saker gör en thundersnow unik. Den första är förekomsten av snö, snarare än regn, som primär nederbörd. Den andra är en känsla av märkligt dovt ljud, som orsakas av snö, vilket skapar en akustisk förbryllar. I en thundersnow kan åskan verkar mycket lugn och avlägsen, även om det är faktiskt ganska nära, och det är ofta ohörbart utanför ett mycket litet intervall, till skillnad från en klassisk åskväder. Blixten i en thundersnow kan också döljas av snön, som förekommer i form av vaga blixtar som kan vara ganska oväntat på grund av ljudstörningar.

Endast ett fåtal områden på jorden har villkor som är rätt för en thundersnow. Dessa unika stormar visas i den amerikanska mellanvästern, särskilt runt de stora sjöarna, och ibland nära Great Salt Lake, liksom. De har också dokumenterats i vissa delar av Japan, och längs Himalaya, framför allt på Mount Everest, där en thundersnow kan skapa mycket farliga förhållanden mycket snabbt.

Många thundersnows form på grund av förekomsten av stora kroppar vatten, som tenderar att skapa kolumner i något varmare luft. När en kallfront träffar som varmare luft, skapar det oro på molnen, som i sin tur genererar laddningar som kan skapa blixtnedslag. Eftersom nederbörden faller, är det fortfarande i form av snö trots den varma luften eftersom det är så kallt, och åska och blixt följa det. Thundersnows kan också uppstå när markförhållandena är extremt kallt, främja bildningen och uthållighet av snö.

fångas i en thundersnow kan vara farligt, eftersom det dova ljudet kan lura dig att tro att du är längre från stormen än du är. Om du är utanför, är det bästa du kan göra för att göra dig så liten som möjligt, så att du inte är ett mål för blixt, och att hålla huvudet göms i nära marken tills stormen går bort. Om du är inomhus eller i ett fordon, är det bäst att stanna där tills vädret klarnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.