Vad är en Sphynx Cat?

Sphynx är en ovanlig kattras som antingen hårlös eller nästan hårlös. Vissa Sphynx katter har mer hår än andra, men ofta är det enda hår här rasen har är en nästan osynlig duniga lager av päls och kanske polisonger. Den Sphynx katt har en tunnformad bröstkorg, långa ben och små tassar. Kroppen, halsen och svansen är långa och öronen på en Sphynx katt är ganska stora i förhållande till sitt huvud storlek.

Även om Sphynx rasen är i stort sett naken, det är inte allergivänliga. Ändå, ändå kan vara ett bra val för dem med mildare allergier. Den Sphynx katt behöver vanligtvis ett bad en gång i veckan eftersom den saknar en kappa att hålla i kroppen oljor. Försiktighet bör vidtas för att torka katten ordentligt efter bad. Naturligtvis är alla huskatter tänkt att vara inomhus, men detta gäller särskilt för Sphynx, eftersom det har inget som helst skydd mot väder och vind.

Like kattraser med rockar, alla Sphynx katter inte ser likadana ut. Huden har fortfarande markeringar som ränder, prickar eller poäng. Fastän Sphynx katten kan se ganska delikat utan päls, det sägs vara en härdig ras. I allmänhet är Sphynx katter kända för att ha några genetiska eller andra hälsoproblem. Det Sphynx är en social katt som vanligtvis inte gillar att spendera mos tid utan mänskligt sällskap. Sphynx katter sägs vara lättsam clowner det mesta och är ofta mycket aktiva och nyfikna av naturen. Det Sphynx kan göra bra med en annan katt eller en hund i hushållet.

Utvecklingen av Sphynx kattrasen inte var avsiktlig. Det var resultatet av en naturlig mutation. En hårlös kattunge föddes i en tamkatt i Toronto Ontario och detta började Sphynx rasen, som också är känd som den kanadensiska Hairless katt. Vid mitten av 1970-talet blev etablerade Sphynx som ras och program avel pågick i länder som Nederländerna och USA. Devon Rex rasen liksom naturligt hårlösa huskatter bidragit till utvecklingen av Sphynx katt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.