Vad är en Shire Horse?

En Shire häst är en typ av ett utkast till häst. Shire hästar är kända för att vara extremt stora, den största hästen på rekord, Sampson, var en Shirehäst. Trots sin storlek, Shire hästar är mycket mild och vänlig, och de är kända för att de står så stilla i sina bås att möss kan bo i halmen, men det kan vara lite överdrift. Denna hästras finns i många delar av England och i vissa andra delar av världen också, där den främst hålls som en show häst och sällskapsdjur snarare än en arbetande djur idag. Den stammen av Shire häst är ganska gammal. Dessa hästar är förmodligen härstammar från den så kallade "Great Horse" infördes som i England på 11-talet av Vilhelm Erövraren. Dessa hästar utgjorde grunden för Old English Black häst, en ras som uppkom under 17th century. Även om Old English Black är nu en utdöd ras, fastställdes en härstamning som senare utvecklades till både Clydesdale och Shire hästraser.

Precis som andra utkast hästar är Shirehäst extremt stark, med en kompakt, muskulös kropp konstruerad för att dra tunga laster. Bakkvartsparternas av Shirehäst är massiv, ger den typ av makt som behövs för att dra tunga laster öl fat, trä och andra material. Shires är också kända för sina befjädrade ben, märkt med strömmar av långt hår från knäna till vristerna, och de har smala, romersk-nosed huvuden med bred mellan ögonen som vissa människor tycker är ganska tilltalande.

Denna hästras har förfinats genom århundradena har ett mycket jämnt temperament. Shire hästar är otroligt patient, och de är villiga att stå för längre perioder i sele medan människor leverar och bilar belastning. Det krävs mycket för att rubba en Shire häst, liksom, dessa hästar kan arbeta i en mängd olika situationer och de är inte lätt överraskad. De är också mild och lugn nog att hanteras av mycket unga förare och förare.

På grund av sin storlek, Shires är faktiskt lite utmanande att rida. Flesta Shires drivs snarare än ridit, att utnyttja sina århundraden av avel för just detta ändamål. Även om det är möjligt att rida en Shire häst, en mycket bred sadel behövs. Gänglig riders njuta ibland ridning Shires, och de ibland används som trumma hästar i parader och andra ceremoniella händelser, då de har ridit. En trumma häst, som ni kanske förstår är en häst som bär trummor i en parad, tillsammans med en ryttare spela dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.