Vad är en Papillon hund?

Papillon är en av de äldsta raserna leksak hund som finns. Papillons och phalenes, den Papillon är syskon, är också en av de vänligaste och mest energiska av alla leksaker raser. Dessa hundar få sina namn efter formen på sina öron. Papillon innebär fjäril på franska, medan PHALENE innebär natt fjäril . Den Papillon har stora butterfly-liknande öron som står rakt upp på toppen av huvudet, medan PHALENE har sjunkit öron som hänger mot den sida av huvudet som en fjäril vingar. Den Papillon är en sällsynt ras-en kontinental leksak spaniel-och är också kallad Butterfly Dog eller Le Chien Ecureuil ( Squirrel Hund ). Papillons och phalenes är i huvudsak samma hund. Två papillons kan ha en kull som inkluderar både papillon PHALENE ungar. En papillon kan inte skiljas från sin PHALENE syskon tills hunden mognar nog för öronen att vara rak.

Papillons kom efter korsningsavelsprogram en bicon och en mindre spaniel omkring 700 år sedan i Spanien och France. Ett allt älskade hund i området, papillons var mycket populära i målningar. Louvren i Frankrike, till exempel, har en målning av Louis XIV, hans barn och deras sällskapsdjur Papillon. Rasen introducerades till USA runt 1930-talet.

Även papillons är förmodligen mest lätt igen på sina öron, har de flera andra igenkännliga attribut också. Som vuxna, dessa små hundar nå en höjd av ca 8-11 inches (20-28 cm) och 3-9 pounds (1,3 till 4 kg). Lätt utbildade, Papillon är vanliga visa hundar och ofta ett bra val som sällskapsdjur. Medan Papillon är underbart med barn och andra djur, brukar de bör hållas från små barn och stora hundar som papillon s benstruktur är liten och bräcklig, och kommer sannolikt att bryta lätt. Papillons lätt vårdas, eftersom de bara har ett lager av päls som begränsar spridningen.

Färgerna på en papillon varierar från hund till hund. Den vanligaste färg är sobel, en lätt rödbrun med vit underull. Andra färger inkluderar vitt och svart, vitt och rött, vitt och citron, och tri-färg-svart, vit och ljusbrun med en vit underull.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.