Vad är en Owl Pellet?

ugglor, liksom de flesta fåglar, inte kan tugga sin mat. Till skillnad från andra fåglar, de har inte ett organ som kallas en gröda som används för att lagra svälja mat som skall bearbetas vid ett senare tillfälle. Ugglor har ett unikt sätt att göra sig av alla delar av deras offer som inte kan brytas ned. Det svårsmälta delarna utvisas från ugglan kropp i en uggla pellet.

Ugglor i allmänhet svälja sitt byte, smågnagare och allt annat som de kan lyckas fånga, hela. Deras mat tåget direkt från mun till sitt muskelmage, ett organ som använder sand partiklar, grus, och mag-vätska för att slipa och lös delar av bytet som kan brytas ned. Efter fett, har muskler, hud och inre organ delats upp i Ugglans muskelmage och tarmar, ugglan är kvar med delar som inte kan rötas. Tänder, klor, ben, päls, och andra osmältbara delar av Ugglans byte bli en uggla pellet.

För att utsöndra dessa ben, päls, tänder och annat smått och gott av bytet, materialet packas i Ugglans kråset i en snygg massa som kallas en uggla pellet. Om flera djur äts av ugglan under en kort tid kommer ugglan pelleten innehåller rester av fler än ett djur. Baby ugglor gör inte uggla pellets tills de börjar äta sina byten hela. , är en uggla är pellets Ett par timmar efter födointag vanligen helt bildas, men vanligtvis ligger kvar i kroppen under minst flera timmar mer. Ugglan pellets lagras i en del av Ugglans organ kallat proventriculus i upp till 20 timmar innan den matas ut ur kroppen. Ugglan kan inte äta igen förrän ugglan pellet disgorged, eftersom det blockerar matsmältningssystemet ingång.

Regurgitating en uggla pellets är inte en attraktiv process. Ugglan verkar vara hosta och ont, men är faktiskt inte skada av ugglan pelleten. Matstrupen börjar spasm, tvingar ugglan pelleten ut. Dessa spasmer verkar smärtsam, men kulan är fortfarande fuktig och mjuk tills det är utanför ugglan kropp. Hela processen med uppstötningar kan vara allt från några sekunder till två eller tre minuter. En uggla piller kan ge viktiga ledtrådar till hur en uggla liv. Ben i Ugglans byte är i allmänhet inte bryts i processen och kan snabbt identifieras. En uggla pellet ingår vanligtvis en skalle, vilket gör det ännu enklare att identifiera den specifika typ av byte.

konsistens och form av en uggla pellets varierar beroende på art av ugglor och rovfåglar har förbrukats. Pellets kan vara tätt eller löst packade, oregelbundet formade eller ovala, luden eller torr. Owl pellets är vanligtvis hittas på platser där ugglor abborre, t. ex. under träd och under takbjälkar i lador.

Owl pellets är unik och gör utmärkta pedagogiska verktyg. Alla nyfikna eleven bland yngre barn och vuxna kan njuta av dissekera en uggla pellets för att upptäcka vad ugglan fick äta. Uggla pellet kit finns tillgängliga via olika utbildning eller lärare butiker utbudet. De omfattar vanligen en eller flera uggla pellets, en förklaring på hur uggla pellets produceras, pincett eller något som man kan skilja pelleten inslag, och ofta ett diagram av den gemensamma ben som finns i en uggla pellet för lättare identifiering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.