Vad är en Mule Skinner?

A Mule Skinner eller Muleskinner är någon som specialiserat sig på hantering av mulor. Mulor är kända för sin höga intelligens och envishet, och de kan vara svåra att hantera på grund av dessa egenskaper. Mule skinner är mycket erfarna med mulor och vet hur man arbetar med dem för att uppnå ett mål.

Mulor är korsningar mellan hästar och åsnor, med en åsna far och en häst mor. För det mesta, mulor är sterila, även om det har varit några inspelade exempel på kvinnliga mulor med levande ungar. Den mula sägs blandar de bästa dragen av hästar och åsnor, men oundvikligen en del av de mindre önskvärda egenskaper förknippade med dessa djur är också ärvt.

Välkänt surefooted, mulor är också mycket bra, med en hög nivå av uthållighet. Liksom sin åsna fäder, tenderar de att vara envis, men de är också mycket skickliga problemlösare. Även dessa egenskaper kan te sig som nackdelar i vissa fall, i händelse av en väl utbildad mula, kan de bidra till intelligent avslag, där djuret kommer att vägra att göra något som är potentiellt farligt. En Mule Skinner som är bekant med hennes eller hans djur kan tala om en mula är tvärtom, och när en mula erkänner en verklig säkerhetsrisk som måste åtgärdas innan vi går vidare. P

Mulor har historiskt använts som pack djur eftersom de kan bära tung last över långa avstånd. De kan också användas som ridning djur, särskilt i områden där terrängen är grov eller villkoren är hårda, som hästar gör inte bra i tuffa förhållanden. Mule skinner kan också använda sina djur för snöröjning och andra jordbruksprodukter uppgifter.

A Mule Skinner syn på en grupp av mulor kan variera. Historiskt var kontroll ofta utövades med hjälp av piskor och andra fysiska metoder. Mulor var snabbt "brutit" med brutala metoder, som lärde dem att frukta människor hanterare, och därmed att lyda dem att undvika straff. Idag kan vissa mule skinner vara mer benägna att kontakta sina djur med vänlighet, odla ett samarbete som inte grundar sig på rädsla för våld eller smärta.

Under arbetet djur är mindre vanligt använda än de en gång var, det finns fortfarande några inställningar där en Mule Skinner kan få arbete. I vissa regioner, mulor fortsätta att användas som arbetande djur, där handläggare behövs, och i andra fall kan mulor användas som en nyhet transportsätt, i vilket fall en Mule Skinner kan behöva för att kunna hantera nervös och erfarna ryttare liksom motsträviga mulor. Mule skinner kan också konkurrera med sina djur i evenemang som testar uthållighet, utbildning och kompetens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.