Vad är en Lhasa Apso?

Lhasa apso är en leksak ras hund som har sitt ursprung i Tibet. Denna hundras förädlades att skydda munkarna från inkräktare i den buddhistiska klostren. Lhasa apso betyder "långhåriga tibetanska hund. "

Lhasa Apsos stå cirka 10,75 inches (27,30 cm) hög vid axlarna. Kvinna Lhasas väger mellan 14 till 18 pounds (6 till 8 kg) medan honor väger mellan 12 till 14 pounds (5 till 7 kg). Lhasa Apsos har tät päls som varierar i färg från vitt till mörkt brun, medan andra har bruna och vita splotches. Ras standarder för Lhasa Apsos kräver att de har en svart näsa och mörkt bruna ögon. Den Lhasa apso är i allmänhet en mycket frisk hund med mycket liten genetisk predisposition för hälsoproblem. Vissa Lhasas kommer att utveckla hudsjukdomar, höftledsdysplasi, njur-och ögonproblem eller blödande magsår. Om hunden är ordentligt omhändertagna, risken för dessa sjukdomar är mycket minimal.

en relativt låg energiförbrukning hund kan Lhasa apso har korta perioder av hög aktivitet, särskilt vid kallt väder. På grund av deras tjocka kappor, Lhasas trivs i kallt väder. Lhasas föredrar att sitta och lounge hela dagen, med undantag för enstaka spurter runt gården för att leta efter inkräktare.

Lhasa Apsos är mycket trogna sina ägare, men på sin vakt mot främlingar. De kan vara lysande, särskilt om de anser att en besökare opålitliga. På grund av deras låga tolerans nivå, är de inte rekommenderas för familjer med små barn. Med intensiv ansträngning, kan det hanteras, men det kommer att omfatta utbildning hunden och barnet. Dessa hundar är envis och kräver aktsamhet när utbildning.

vårdar en Lhasa apso kräver mycket av grooming. En Lhasa päls måste kammade varje dag för att förebygga smärtsamma trassel och mattor. Mats kommer att dra Lhasa hår smärtsamt snäva, vilket resulterar i huden går sönder. Torr schampo i Lhasa apso hår som behövs. Overwashing kan resultera i denna hundras utveckla hudsjukdomar. Den Lhasa apso måste ha håret runt hennes ögon och öron trimmas regelbundet. På grund av huden runt ögonen och öronen är så känslig, kan vikten av det långa håret riva det. Du kan göra det själv, eller ta din hund till groomer. Detta kommer också att förhindra att din Lhasa från utveckling av ögon-och öroninflammation.

Den här typen av hund kräver dagliga promenad för att möta deras utövande krav. Lhasas som gick regelbundet är mindre destruktiva och samarbetsvillig. Den Lhasa apso är en perfekt lägenhet hund på grund av sin ringa storlek och låga krav motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.